Hírek

2007.10.19. 02:29

Képben a nyár

Gyenesdiás (sj) - Alig ért véget a nyár, s még az idegenforgalmi eredményeket most értékelik, de máris megkezdődött a következő szezonra való felkészülés a településen. A település nagy strandján a jövő évi szezonra elkészül egy öko-játszótér is sok újdonsággal

Sámel József

A szervezésen túl beruházásokra is sor kerül a községbeli fürdőhelyeken.

- Az alsógyenesi, lidóssá alakított strandon fahíd készült, melyre a terület bővítése miatt volt szükség. A nagy strandon pedig a jövő szezonra elkészül az öko-játszótér, mely számos újdonságot nyújt a családosok számára.

Természetesen az újabb szezon kezdetéig sem áll meg az élet a településen. A hét végi országos Diós-fesztivál a programok és kapcsolatépítés terén egyaránt új távlatokat nyithat Gyenesdiás számára. Jelentős esemény lesz a község hamarosan elkészülő monográfiájának bemutatása is.

- Nagy munka fejeződik be, igaz nem teljesen. Még az ősszel kiadjuk a két kötetet, melyek Gyenesdiás történelmét, illetve természeti környezetét jeleníti meg. Már napirenden van a folytatás is, hiszen jövőre lesz 40 éves az óvodánk, annak története lesz a következő kötet tartalma. S készül a településünk sporttörténetéről szóló rész is.

Gál Lajos elmondta, a közeljövőben több utat felújítanak, táblákat cserélnek, az iskola mögött pedig járda épül.

- Az intézményt - melyben a fűtéskorszerűsítését is elvégezzük - szeretnénk fejleszteni, tervezzük, hogy tornacsarnokkal bővítjük. Ehhez a pályázatot várunk, egyelőre lehet, hogy csak aulát, illetve speciális tantermeket tudunk kialakítani.

Ezek is érdekelhetik