Hírek

2007.07.07. 02:27

Horn Gyula érdemeiről

Zalaegerszeg (szj) - Horn Gyula megérdemelte volna az állami kitüntetést, hiszen az európaiak európai módon ünneplik az európai formátumú politikusaikat, jelentette ki tegnap dr. Balogh Miklós.

Szabó Judit

Az MSZP városi szervezetének elnökségi tagja Góra Balázs megyei ügyvezető alelnökkel tartott sajtótájékoztatót, s közölte: meglepte Sólyom László döntése Horn Gyula állami kitüntetésének elutasításáról. Horn Gyula 17 külföldi elismerés birtokosa, születésnapi partiján jelen lesz Hans-Dietrich Gensher, Németország volt külügyminisztere és Mihail Gorbacsov volt szovjet államfő, csak Magyarországon nem értékelik történelmi tetteit, mondta Balogh Miklós. A szocialista politikus úgy fogalmazott: ha nem is kapott hazai kitüntetést, a nép ajkán született hornjeggyel - a 65 év felettiek ingyenes utazásának bevezetésével - beírta magát a szegény magyarok jó emlékezetébe, s ez a legnagyobb elismerés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!