Hírek

2007.02.03. 03:26

Vasúti egyeztetés, MÁV nélkül

Zalabér (sj) - Felháborítónak tartják az érintett lakók, hogy a MÁV Zrt. arra sem méltatta őket, hogy elküldje képviselőjét az önkormányzat által minap összehívott egyeztetésre.

Sámel József

E probléma megoldását elősegítendő hívott össze egyeztetést Gérczei Ildikó polgármester, aki maga is meglepődött a cég érdektelenségén. Mint a tanácskozást követő sajtótájékoztatón elmondta, szeretnének segíteni, ezért is kezdeményeztek tárgyalást. Ennek eredménytelensége után tegnap úgy döntöttek, felülvizsgáltatják a szakhatósági (köztük a környezetvédelmi) engedélyeket, a lakók pedig újra felajánlják ingatlanjaikat megvételre a MÁV Zrt.-nek. Ugyanakkor bíznak a térség országgyűlési képviselőjében, aki a kérdésben az illetékes miniszterrel kíván egyeztetni.

- Optimista vagyok, s békés úton szeretnénk megállapodni. Azt hiszem az EU-ban minden embernek megvan a normális, nyugodt, csendes élethez való joga - fogalmazta meg a polgármester asszony a lakók által többször hangoztatott tételt.

Koller Istvánné sorstársaival együtt szomorúan vette tudomásul az érdektelenséget. Elmondta: megállapodtak abban, hogy független szakértővel becsültetik fel ingatlanjaik értékét, mely tárgyalási alapot képezhet majd a vasúttársasággal való tárgyalások során.

Többen hangoztatták: ha minden lehetőséget kihasználtak, s nem sikerül a megegyezés, akkor akár a demonstrációtól sem riadnak vissza a lakók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!