Hírek

2007.02.27. 03:29

Kulcskérdés lenne?

Pókaszepetk - A napokban több sms-t is kaptunk avval kapcsolatban, hogy a településen működő ifjúsági klub tevékenységét akadályozzák, mi több, már bezárták az ifiklubot .

Zalai Hírlap

- Hiányzott a kilincs, nem tudtunk bemenni - sérelmezte a fiatalember. Kiderült, a ház bejárati ajtajának a kulcsát is visszakérték tőlük, mondván, addig szüneteltessék a klub működtetését, amíg nem találnak olyan vezetőt, aki a tevékenység felügyeletére időt tud fordítani...

Az előzményekről Makovecz Tamás, az ÁMK igazgatója elmondta, tavaly októberben a polgármesterrel beszélgetésre invitálták a fiatalokat, avval a szándékkal, hogy az ifjúság ossza meg velük a problémáit, illetve elképzeléseit.

- Abban maradtunk, klubvezetőt választanak a soraikból. Ez meg is történt, majd átadtam az illetőnek a faluház bejárati kulcsát az ifjúsági klub használatához. Az elmúlt időben bármilyen kéréssel fordultak hozzánk, például szilveszer, utószilveszter, megtarthatták a rendezvényeket. Azonban az elmúlt hetekben többen is jelezték, hogy éjjel 11 órakor, sőt még később is, ég a tornateremben a villany, holott tőlem senki nem kért engedélyt a terem nyolc óra utáni használatára. Ekkor kértem meg a karbantartót, tegye zárhatóvá az ajtót... - vázolta a helyzetet az ÁMK igazgatója. A bejárati kulcsot pedig azért kérte vissza, mert nem annála klubvezetőnél volt, akinek átadta.

- Az ifjúsági klubvezető látta el a felügyeletet, de mivel dolgozott, nem tudott mindig itt lenni. Ezért maximum 2-3 ember kezében fordult meg a kulcs - tette hozzá Péter.

- Viszont az intézményért én vagyok a felelős... - így az igazgató.

Tóth András polgármester ugyancsak azt kifogásolta, hogy szinte mindenkinek volt kulcsa a házhoz, ám ha rendbontás történt, felelőst nem találtak. Ezért döntöttek úgy, hogy az összes bejárati ajtó zárját lecserélik, és a tornatermet is szigorú beosztás alapján adják ki.

Makovecz Tamás hozzátette, az ifjúsági klubosok nem keresték meg azzal, hogy szeretnék a tornatermet használni. Egyben civil szerveződés létrehozására biztatta a fiatalokat, mint mondta, ez a forma a hosszú távú együttműködés záloga lehet. A polgármester észrevételezte, nem keresték meg őket a fiatalok a problémáikkal, de továbbra is készen állnak a párbeszédre. Azt kéri, legyen olyan vezetője a klubnak, aki felelősséget tud vállalni a tevékenységükért. Az egyébként 20-25 fővel működő klub volt vezetője, Nagy Gábor szerint lehetetlen olyan személyt találni, aki mindig jelen tud lenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!