Hírek

2007.01.29. 03:25

Vince napjához illő borbarátság

Keszthely (sj) - Esetünkben minden a barátságról szól - hangsúlyozták tegnap délutáni ünnepségükön a borhölgyek. E gondolat jegyében, Vince-naphoz kötődően fogadott soraiba új tagot az egyesület.

Sámel József

Az idén egyetlen új tagot avattak, a ceremóniát követően a keszthelyi Horváthné Varga Ilona foglalhatott helyet a hölgyek között. Amúgy, mint Nádler Józsefnétől megtudtuk, a felvételnél a tagsághoz ajánlás szükségeltetik, majd a kitartó, egyéves munka, csak ezután következhet az avatás.

- A barátság az első, s leglényegesebb feltétel, hiszen csak ezáltal tudunk igazán jól dolgozni, együttműködni - tette hozzá. - Terveink pedig akadnak jócskán, hamarosan megrendezzük a nyolcadik Keszthelyi Karnevált, majd méltóképpen szeretnénk részt venni a város jubileumi ünnepségén. Ősszel a harmonikagála szerepel a programunkban, majd következik a Márton-nap, illetve az advent, melyek szintén előkelő helyen szerepelnek a naptárunkban.

Az ünnepség zárásaként a Zalakomári Dalkör adott műsort, majd következett az ilyen alkalmakkor elmaradhatatlan, kötetlen kóstoló, s véleményezés. Ismét kiderült, hogy a hölgyek értenek a borokhoz, ami nem is csoda, hiszen folyamatosan képezik magukat e területen. Hogy a balatoni borokat - nevükhöz méltóan - bátran kínálhassák, népszerűsíthessék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!