Hírek

2007.01.19. 03:29

Újul a múzeum

Keszthely (kzs) - Várhatóan február elején nyílik meg újra a Balatoni Múzeum, miután a több mint egy hónapon át tartó belső felújítási munkák befejeződnek.Megtakarított pénzből újítják fel a múzeum egy részét január végéig

Kassai Zsigmond

Havasi Bálint, az intézmény igazgatója kérdésünkre elmondta: a közel háromszázezer forintos beruházást az intézmény megspórolt pénzéből végzik el.

- Tavaly is támogatta a város önkormányzata a kiállításainkat, s ez sokban segítette a működésünket - mondta az igazgató. - Reményeim szerint idén is hozzájárulnak majd a munkánkhoz, a város segítsége ugyanis rengeteget jelent nekünk.

A múzeumban idén is folytatják a tavaly indított ismeretterjesztő programokat. Folytatódik a Múzeumi Esték sorozat, ahova továbbra is csütörtökönként várják majd az érdeklődőket.

Az év első nagy kiállítását február 17-én nyitják meg, egy középkori vár kerül bemutatásra. A hat héten keresztül látható időszakos tárlat címe: Bajcsa - Egy stájer erőd.

Február végén újabb kiállítást nyitnak meg az érdeklődőknek Így éltünk az ötvenes években címmel.

Havasi Bálint a múzeum elmúlt évét is értékelte.

- Nőtt a látogatottságunk, a helyi és a környékbeli iskolások gyakori vendégeink lettek - fogalmazott az igazgató, aki azt is elmondta, hogy tavaly több mint harmincezer látogatója volt az intézménynek.

A távlati tervekben szerepel az állandó kiállítás teljes körű átalakítása is. Ennek a tervei idén nyár elejére készülnek el, a megvalósítással azonban még várni kell, ezt két év múlva fejezik majd be.

Az igazgató szerint az új állandó kiállításban nagyobb hangsúlyt kap majd a Balaton, és a tó mellett élő emberek kapcsolata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!