Hírek

2007.01.11. 03:29

Nem szavak, jelvények kapcsolják össze őket

Zalaegerszeg (ahzs) - Hagyományteremtő szándékkal rendezett újévi összejövetelt tegnap délután a Zala Megyei Közgyűlés a Hevesi Sándor Színházban.

Zalai Hírlap

Súlyos problémák tornyosulnak a megye előtt, szögezte le az elnök, kormányzati elvonásokkal kell szembenézni, melyek nem teszik lehetővé a megyei intézményrendszer változatlan finanszírozását. Az önkormányzati szférát érintő elvonások az eddig is hátrányos helyzetben lévő településeket és megyéket tovább gyengítik. A megyék esetében nem is megszorításról, inkább megszüntetésről vagy büntető csapásokról kell beszélnünk, így Manninger Jenő, hozzátéve, igyekeznek átszervezéssel, takarékoskodással segíteni a településeket a kultúra és a művelődés területén, hiszen pont ez az, ahol az erőnk megmaradhat a globális elértéktelenedéssel szemben. Tovább kell vinnünk, amink van: Mert van nekünk Keszthelyünk, Sármellékünk, világhírű gyógy- és termálfürdőink Hévízzel és Zalakarossal az élen. Itt van nekünk a csodálatos zalai dombság vaddal és nyugalommal teli erdeinkkel - mondta az elnök, aki az idegenforgalom és a turizmus tartalékaiban látja a jövő zálogát. Az ünnepségbe a szilvágyi népdalkör tagjai loptak derűs perceket egy karácsonyi, újévi hangvételű műsorral.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!