Hírek

2007.01.23. 03:27

Nem lesz térségi fenntartású a szociális ellátási feladatkör

Keszthely (kzs) - Nem sikerült megegyezni a keszthelyi Egyesített Szociális Intézmény kistérségi fenntartásba való átadásáról. A polgármesterek részletes koncepciót szeretnének.

Kassai Zsigmond

A szociális intézmény, amely az idősek otthonától kezdve az étkeztetésen keresztül a bölcsődei ellátásig több feladatot is folyamatosan végez, újabban két kistérségi tennivalót is felvállalt. A településeken ilyen módon működik már támogató szolgálat, és a jelzőrendszeres házi segítségnyújtást is bevezették 14 helyen.

Mikla Gabriella, a keszthelyi polgármesteri hivatal szociális ügyintézője kérdésünkre elmondta: az intézmény kistérségnek való átadása indokolható azzal is, hogy viszonylag egyszerűbb egy már működő rendszert továbbfejleszteni, mint egy újat létrehozni.

A szociális munkavégzésre a kistérségek idén valamivel több állami támogatást kapnak mint korábban, a keszthelyi szociális intézmény jelenlegi formájában viszont az önkormányzat támogatása nélkül idén több mint 120 millió forinttal kapna kevesebbet, mint ami a feladatainak ellátásához szükségeltetik.

Ezek szerint a munkát hosszú távon érdemesebb lehet tömörülésben végezni. Bár az előzetes elképzelések szerint az intézmény átadása már idén március végén megtörténhetett volna, a kistérségbeli polgármesterek túl korainak tartották a döntést, további előkészítést szorgalmaznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!