Hírek

2007.01.16. 03:28

Létkérdés a gyorsaság

Nagykanizsa (kv) - Nyolc napirendet tárgyalt tegnap a negyvennyolc ta- gú Nagykanizsai Kistérség Többcélú Társulása (NKTT), melynek a Vasember házban tartott ülésén harmincnégy település képviseltette magát.

Szalabán Attila

A tanács még a múlt év decemberében egyhangúlag elfogadta, hogy az NKTT a belső ellenőrzési feladatot 2007. január 31-től saját feladatellátásban végzi, ám annak formájáról akkor még nem döntött. Miután az elnökség megtárgyalta a lehetséges formákat, úgy határozott, hogy a munkaszervezetbe integrálva valósul meg a belső ellenőrzési feladat. A feladatellátás költségeit a társulás a központi normatívából fedezi, s a munkaszervezet költségvetésében önálló szakfeladatként kerül elkülönítésre. Tegnap a tagság egyhangúlag megszavazta ezt az alternatívát, ugyanakkor a családsegítő és gyermekjóléti szolgálat átalakítási lehetőségeiről - mely összefügg az egyéb szociális alapszolgáltatási feladatok ellátásával - határozatképes anyag hiányában csak egy hét múlva dönt. Annál tovább azonban már nem ildomos halogatni a kérdést, a normatíva igénybevételéhez lényeges a gyorsaság. A továbbiakban a társulási megállapodás módosításáról tárgyaltak a megjelentek, felkérve a társult önkormányzati képviselő-testületeket, hogy azt 2007. január 31-ig fogadják el. Azután módosították a munkaszervezet alapító okiratát, majd - többek közt - elfogadták az NKTT munkaszervezete és a Szociális, Foglalkoztatási és Közművelődési Kht. közmunkapályázat beadására vontatkozó előterjesztését. Utóbbiból kitűnt, hogy a Szociális és Munkaügyi Minisztérium által meghirdetett pályázatot a kanizsai és a letenyei társulás közösen fogja lebonyolítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!