Hírek

2007.01.26. 03:27

A zalaiak még nem döntöttek a sztrájkról

Zalaegerszeg - A Volán dolgozók idei, 12 százalékos keresetfejlesztési követelésével szemben tegnap az ÁPV Zrt.-ben a társaságok berendelt vezetői számára 3-7 százalékos bérfejlesztésre kínáltak lehetőséget.

Hajdu Péter

Tegnap Horváth Lászlótól, a Zala Volán egyik szakszervezeti vezetőjétől, a Volános Érdekvédők Együttműködési Fóruma ügyvivőjétől és Lendvai Miklós szakszervezeti elnöktől - a kialakult helyzetről érdeklődve - megtudtuk, a nap folyamán néhány Volán-társaságnál a kisebb bérfejlesztési ígéretre ugyan visszaléptek a dolgozói érdekképviseletek a sztrájktól, de mint hallottuk, többségüknél a dolgozók döntő része támogatja a felhívást. Köztük Zala megyében is. A Zala Volánnál összesen 1100-an dolgoznak, a sztrájkfelhívás és a keresetfejlesztési követelés is mindenkire vonatkozik.

Egy esetleges munkabeszüntetésnek természetesen a buszvezetők tudnak nyomatékot adni. Ha a mai, budapesti érdekegyeztető tárgyaláson a sztrájk mellett döntenek, akkor a Zala Volán mintegy 300 autóbuszának többsége leállhat hétfőn reggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!