Hírek

2007.01.26. 03:29

A tél még épp hogy csak bemutatkozott

Megyei összefoglaló (gyf, tt, va) - Megyénkben nem okozott jelentős fennakadásokat a szerda esti, éjszakai hóesés.

Zalai Hírlap

Lenti térségében azért okozott nehézségeket a közlekedők számára a havazás. Szerdán a késő esti órákban a 75-ös úton több kamion is megcsúszott, volt olyan jármű, amelyik az árokba is borult.

- Az éjszaka folyamán 14 kamiont és két buszt kellett mentenünk - mondta Horváth Csaba, a Le-Ko Kft. műszaki mentőbázisának vezetője.

Horváth Csaba hozzátette, volt olyan kamion, amelyik teljes szélességében elzárta az utat, így a Zalaegerszegről Lentibe tartó esti busz több mint kétórás várakozásra kényszerült Zágorhidánál.

A hó Zalaegerszegen sem okozott galibát. Gecse László, a Zala Depo Kft. ügyvezető igazgatója közölte, szerdán este és tegnap reggel is végigsózták a város útjait.

Nagykanizsán és környékén sem tett próbára senkit igazán a tél szerda este indult, idei első erőtlen támadása. Az amatőrök, avagy a városlakók hószórás nélkül megúszták a tegnap reggelt, a csúszós járdaszakaszok sózása, illetve a parkoló autók jégtelenítése pedig nem volt nagy feladat. Miközben a profik, avagy a Magyar Közút Kht. helyi üzemmérnökségének munkatársai ugyancsak minden gond nélkül lettek úrrá a helyzeten a maguk illetékességi területén.

- Az ügyeleti alaplétszámmal, négy emberrel sikerült megoldani a dolgot, s a helyzet romlására a következő napokban sem számítunk - mondta el Imre Béla, az üzemmérnökség vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!