Hírek

2007.01.29. 03:29

A közösség féltett kincse újult meg

Surd (va) - Összesen 22 millió forintos ráfordítással több fontos szempontból is megújult a község művelődési háza, melyet ünnepi külsőségek között szombaton délután avattak fel.

Varga Andor

- Sok szempontból már a működést akadályozta a ház lerobbant állapota - fogalmazott a szombati avató előtt Borsos Gézáné, az intézmény vezetője. - Nem tudtunk olyan és annyi programot szervezni ide, amilyet és amennyit szerettünk volna. A helyzet változik, sok szép tervünk van: visszatér e falak közé azidősek klubja, újra indul az ifjúsági egyesület, s megint bevezetjük a szombati nyitva tartást is.

A falu polgármestere, Kanász János büszkén sorolhatta: megújultak a vizesblokkok, kicserélték az ajtókat, a járólapot és a tetőt, teljes festést végeztek, illetve megépült egy kazánház is, melybe a reménybeli fűtésrekonstrukció keretében kerülnek majd új berendezések. Az önkormányzat 2,1 millió forint saját erőt költött a beruházásra, míg a fennmaradt, pályázaton elnyert összeg fele vissza nem térítendő, maradéka pedig 20 év futamidejű hitel, melynek kamatait ráadásul ugyancsak az NKÖM fizeti.

A művelődési házat a helyi gyerekek és idősek kulturális műsorával avatták fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!