Hírek

2007.01.10. 03:28

840 millió a Rozgonyira

Nagykanizsa (pa) - Eddig csupán két csoportot költöztettek ki a Rozgonyi-iskolából, ám a következő tanévtől az összes osztálynak új helyet kell találni. Az intézmény rekonstrukciója ugyanis már a tavasz során elkezdődik.

Sámel József

- A könyvtár épülete, még ha csak átmenetileg is, de ideális választás volt, hiszen ott kulturált körülmények közt folyhat a tanítás, s közel is van az iskolához - mondta Szmodics Józsefné, a művelődési osztály vezetője. - A gyerekek amúgy csak délelőtt vannak a könyvtárban, délutánra ugyanis felszabadul annyi terem, hogy a napközis foglalkozásokat az iskolában is meg lehessen tartani. A jövő tanévtől egyébként - az iskola rekonstrukciója miatt - az összes tanulócsoportnak új helyet kell találnunk. Az biztos, hogy egy helyen nem tudjuk elhelyezni az összes diákot, ám arra törekszünk, hogy évfolyamokat ne kelljen szétválasztani. Jelenleg keressük az alkalmas épületeket, a diákoknak főként a belvárosban - iskolák, művelődési házak - szeretnénk elhelyezést biztosítani. Természetesen az a legfontosabb, hogy az oktatás színvonala a megváltozott körülmények ellenére se csökkenjen.

Mint megtudtuk: a közel 840 millió forintos rekonstrukció már a tavasszal elkezdődik, először az iskola tornatermét újítják fel, majd a tanév befejeztével az iskola épületének átfogó rekonstrukciója is elindul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!