Hírek

2006.09.11. 02:24

Töretlenül fejlődni

Lenti (gyf) - Egyetlen cél kell, hogy szemünk előtt lebegjen: az elmúlt négy év eredményeit alapul véve stabilizálni és fenntartani városunk fejlődését - ismertette programjának leglényegesebb elemét Nógrádi László.

nincs nev

A Fidesz-MPSZ és a KDNP közös jelöltje úgy véli, ebben a tervben világosan lefektették Lenti, mint a térség meghatározó fürdő- és vásárvárosa képét. Az elkövetkezendő ciklus alatt ezt a fedett fürdő bővítése és a város első gyógyszállójának megépítése szolgálja, de a vár vásári és konferenciaközpontként való hasznosítása is ennek az elképzelésnek képezi részét. Nógrádi László szerint az előző ciklusban elindított fejlesztés megalapozta az általa vázolt célokat, és az elmúlt napok eredményei is azt mutatják, a fejlődés fenntartható. Sikerült megegyezni egy befektető céggel, amely megépíti a szállodát, és a várra is találtak befektetőt, így a Lenti egyik büszkeségének tekintett középkori épületből nemcsak konferenciaközpont, de egy minden igényt kielégítő szabadidős komplexum alakul ki. A fürdő- és vásárvárosi jelleg szerinte az elmúlt négy évben már szintén megkezdett infrastruktúra-javítás és -fejlesztés nélkül elképzelhetetlen, így a következő ciklusban ezt a programot is folytatni kívánja, valamint a térség számára vitathatatlanul a legnagyobb problémát okozó tranzitforgalom elterelését is meg kell oldani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!