Hírek

2006.09.07. 02:24

Megújul a város Fő téri Szentháromság-szobra

Keszthely (há) - Elkezdődött a belvárosban álló Szentháromság-szobor restaurálása. A frekventált helyen álló műemléki alkotás felújítására hosszas előkészületek után kerülhetett sor.

nincs nev

A szoborcsoport a szakrális, művészi és helytörténeti értéke, városképi elhelyezkedése szempontjából is kiemelkedő jelentőségű, állagmegóvó restaurálása több éve esedékes. A napokban megkezdett munkálatokkal kapcsolatosan Szántó András, a városüzemeltetési osztály vezető főtanácsosa elmondta, hogy az önkormányzat az idei költségvetésében kétmillió forintot különített el a szobor felújításának költségeire.

A nyáron a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal jóváhagyta a tervet, a kivitelezésre kiírt pályázat során a munkálatok elvégzésére a veresegyházai Palmetta-Művek Bt. kapott megbízást. A nyertes vállalkozás képviseletében személy szerint Módy Péter kőszobrász restaurátor és munkatársai végzik a felújítást. A szakembernek számos referenciamunkája van a városban: több régi emlékművet, legutóbb a Szent Miklós- temetőkertben lévő Puly-keresztet restaurálta kollégáival. Az aktuális munka műszaki tartalma a szoborcsoport mintegy másfél évtizednyi időtartamra szóló állagmegóvását, s ezzel a méltó esztétikai megjelenését biztosítja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!