Hírek

2006.09.14. 02:29

Előrelátó fejlesztés

Lenti (gyf) - Egy közép- vagy hosszú távra szóló fejlesztési koncepció nélkül nem lehet a város érdekében eredményesen dolgozni - mondja Budai Tünde, az MDF polgármesterjelöltje.

nincs nev

A Magyar Demokrata Fórum polgármesterjelöltje az általa képviselt program egyik legfontosabb elemének ezért ezt a tervszerű, előrelátó városfejlesztést tartja. Mind mondotta, az önkormányzati döntéseket ennek a koncepciónak kell alárendelni. A polgármester a képviselőkkel együtt arra tesz esküt, hogy a város érdekében, pártatlanul tevékenykedik, ennek minden tekintetben - az egyéni érdekeket figyelmen kívül hagyva - kell érvényesülnie. Ehhez a kérdéskörhöz az is hozzátartozik, hogy a gazdasági döntések előtt ki kell kérni és egyben mérvadónak kell tekinteni a gazdasági szakemberek véleményét. Ez jelenleg talán a legnagyobb hiányossága a városnak, ezért nem tud érdemben előbbre lépni, holott az elvesztegetett lehetőségei egy kisrégió-központi szerepnél is sokkal többre jogosítanák fel.

Budai Tünde szerint az önkormányzatnak aktívan közre kell működnie produktív, valamint szolgáltatás jellegű munkahelyek létesítésében, azok megtartásában. Ha Lentiben ezeket a felvázolt elképzeléseket sikerül megvalósítani, úgy nemcsak a kisrégióban, de az egész térségben meghatározó szerepet kaphat a település.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!