Hírek

2006.09.09. 02:29

Egér lopótökből

Zalaegerszeg (tt) - Tegnap nyitott a Kertbarát Körök Megyei Terménybemutató Kiállítása az MMIK-ban. Immár 37. alkalommal rendezték meg ezt a hagyományőrző eseményt.

nincs nev

Szabóné Robb Aranka, az MMIK munkatársa, a kiállítás szervezője elmondta, a Kertbarát Körök Megyei Terménybemutató Kiállítását 1969-ben rendezték meg először, azóta minden évben megtartják ezt az eseményt. Idén 11 kertbarát és hagyományőrző egyesület méretteti meg magát a kiállításon. Kihangsúlyozta, hogy a kiállítás az évtizedek során megőrizte rangos jellegét, kert- és terménybarát hangulatát. Mindezt bizonyítja, hogy évről évre a kiállítók és a látogatók részéről is nagy érdeklődés övezi az eseményt.

Így volt ez tegnap is, hiszen a délutáni megnyitón zsúfolásig megtelt a kiállítóterem. A nézelődő egyaránt találkozhatott csábító kompótokkal, étvágygerjesztő aszalványokkal és a legkülönfélébb terményekből készített figurákkal, például karalábé-leánykával vagy répaorrú tökkel.

A kiállítók munkáját zsűri bírálta. Savanyúság és kompót kategóriában első helyezést ért el az MMIK kertbarát egyesülete. Zöldség- és gyümölcsszobrászat kategóriában pedig a zalabaksai csapat léphetett fel a dobogó legmagasabb fokára.

Az érdeklődők ma és vasárnap is látogathatják a kiállítást az MMIK-ban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!