Hírek

2006.09.25. 02:28

A konvergenciaprogram esélye

Brüsszel - Számomra nem meglepetés, eddig is azzal számoltam, hogy az Európai Unió elfogadja a magyar konvergenciaprogramot - nyilatkozta lapunknak Kovács László, az Európai Unió adó- és vámügyi biztosa. - A benyújtott a program valós számokon alapszik, hitelesen tükrözi a magyar gazdaság helyzetét és a jövőbeni folyamatokat, a belpolitikai események nem befolyásolják az Európai Bizottság véleményét.

nincs nev

- Abban az esetben, ha az ellenzék az önkormányzati választásokon fölényes győzelmet arat, valószínűsíthető a válság elhúzódása. Uniós megítélésünk szempontjából milyen következményei lennének ennek? - Az uniós biztosok a különböző hivatalos forrásokból és a nemzetközi sajtóból tájékozódnak a magyarországi helyzetről. Az önkormányzati választások minden országban arról szólnak, ami a ne-vük: az önkormányzatok összetételéről.

- Hogyan értékeli a kialakult helyzetet? - Csak a személyes véleményemet mondhatom el: sajnálatos, ami történt, hogy ilyen sok ember, köztük rendőr sérült meg, hogy 100 milliós nagyságrendű a kár. Nagyon remélem, hogy mielőbb győz a józan ész. Nincs más megoldás, mint amit a kormány képvisel, nincs reális alternatíva, akkor pedig értelmetlen az egyetlen lehetséges utat akadályozni, főleg erőszakos eszközökkel.

- A nemzetközi megítélésben mennyire ásta alá Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szavahihetőségét, hi-telességét az, hogy nyilvánosságra került, ő is és pártja is hazudott az országnak? - Az Európai Unió tagállamainak politikusai pontosan tudják, hogy választási kampányban egyetlen politikai erő - legyen ellenzék vagy a kormánypárt - sem őszinteségben versenyez egymással. Mindenütt így van ez, és az elmúlt 16 év tapasztalatatai nálunk sem mutatnak mást. Minden választás előtt elhangzottak olyan ígéretek, amelyeket a későbbi győztes még részben sem teljesített.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!