Hírek

2006.09.21. 02:29

A hátrányos helyzetű gyermekeket segítve

Pakod (sj) - Elsősorban a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek segítését célozza az a térségi program, mely a napokban indult el a négy iskolában.

nincs nev

- A cél, hogy a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók életét, mindennapjait segítsük, pozitív irányba mozdítsuk - fogalmazott. - Reményeink szerint az új módszereknek köszönhetően javul a tanulási eredményük, eredményesebben alakul a továbbtanulásuk, jobban be tudnak illeszkedni a közösségbe, s - mivel a program a lakókörnyezetüket, életterüket is érinti - mindez talán az otthoni helyzetükre is kihatással lesz. Mindemellett a program keretében megújul a pedagógusok szakmai munkája, megismerkednek ugyanis az alternatív módszerekkel, kooperatív technikákkal, s szakmai mikroműhelyek jöhetnek létre.

Az első tréning résztvevői saját élményként élték meg a foglalkozásokat.

- Játékos feladatokkal mindenki megtapasztalhatta, miként is érzik magukat a hátrányos helyzetű gyermekek egy-egy szituációban, s azokat adott esetben miként lehet orvosolni - folytatta az igazgatónő. - Ebből aztán kialakult egy bizonyos ötletbörze, számos új megoldási elmélettel.

A program tizenöt hónapig tart, s minden iskolában lesznek képzések, tréningek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!