Hírek

2006.09.18. 02:27

A ciklus legnagyobb beruházását avatták

Magyarszentmiklós - Ifjúsági klubot és egy új szabadtéri színpadot is avattak tegnap a községben. A délelőtti ünnepséget követően vidám falunapi programok várták a dél-zalai település lakóit.

nincs nev

Kardos Ferenc, a nagykanizsai Halis-könyvtár munkatársa a nemrég beindított kistérségi könyvtári szolgáltatás kapcsán hangsúlyozta: pár évtizeddel korábban - bizonyos szempontból - hátrányt jelentett a falusi lét, hiszen az infrastruktúra hiánya jócskán megnehezítette az új ismeretekhez való hozzáférést. Manapság - az internet korában - viszont eltűntek ezek a hátrányok, a világháló segítségével a legkisebb településen élők is informálódhatnak, tanulhatnak, tájékozódhatnak.

- Ez az épület tulajdonképpen a ciklus legnagyobb beruházásának minősül, hiszen mintegy 12 millió forintba került az ifjúsági klub és a szabadtéri színpad kialakítása - jegyezte meg Németh Lajos, a falu polgármestere. - A kivitelezéshez 4 millió forintos pályázati forrást kaptunk a megyei területfejlesztési tanácstól, a fennmaradó részt viszont önerőből kellett előteremtenünk. Az új épület egyik helyiségében egy konditermet is berendeztünk, mivel ez utóbbit nemcsak a fiatalok, hanem az idősebb generáció is ki tudja használni.

Az ünnepséget követően a falunapi programok is elkezdődtek, melyek keretében főzőversenyre, rendőrségi kutyás bemutatóra is sor került. Az új szabadtéri színpadra elsőként a Lammas Tide Együttes, majd a pacsai táncosok, végül a magyarszerdahelyi kórus állhatott fel, hogy szórakoztassa a helyi lakosságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!