Hírek

2006.07.18. 02:29

Nem a megye ellen

Zalaegerszeg (szj) - Levélben reagált Lövey István, a Zalaegerszeg-Lenti Térségéért Egyesület elnö-ke a Fidesz önkormányzati tagozatvezetőjé-nek sajtótájékoztatójára.

Mórocz Zsolt

Borsos József szavaira reagálva Lövey István határozottan visszautasította, hogy az egyesületbe tömörült polgármesterek a megye szétverésére szövetkeztek volna, s cáfolta, hogy megosztanák a térség falvait. Ez utóbbi éppen az egyesületüket bíráló politikusra jellemző, mondta az elnök. Azért szeretnének a megyegyűlésbe kerülni - hangsúlyozta ismételten -, hogy a falvak érdekeit képviseljék szakmai, s nem politikai alapon. Ezt bizonyítja az is, hogy fellépnek a kormány vasúti járatmegszüntetésekkel kapcsolatos tervei ellen. Borsos Józsefet bizonyára az zavarja - foglalt állást Lövey István -, hogy az egyesület tagjai többször újraválasztott, köztiszteletnek örvendő polgármesterek, akik sohasem voltak hajlandók az aktuális politikai széljárásnak megfelelően belépni valamelyik pártba. Ehelyett azt szorgalmazzák, hogy a rendszerváltás után tizenhat évvel legyen vége a politikai acsarkodásnak, s rajzoljanak fel végre valamiféle jövőképet Magyarország számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!