Hírek

2006.03.02. 17:52

Negyven állatorvos járja a fõváros környéki településeket

Szentendre (MTI) - Összesen már negyven állatorvos járja a madárinfluenza terjedésének megelõzése érdekében azokat a fõváros környéki településeket, ahol az elmúlt napokban elhullott vízi szárnyast találtak - közölte Virsinger György csütörtökön az MTI-vel.

Mórocz Zsolt

A Horányhoz közel fekvõ települések után, Szentendrén és Százhalombattán is számba veszik azokat a portákat, ahol csirkét, kacsát tartanak.

rn

 Az állattartásra vonatkozó helyi korlátozó rendelkezések miatt viszonylag kevés ilyen kert van e városok külsõ kerületeiben, de így is több száz portát kell végigjárni a szakembereknek - mondta a Pest Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerellenõrzõ Állomás vezetõje. Hozzátette: a bejárás során a zárt tartásra, a higiéniai elõírások fokozott betartására, így például arra hívják fel a figyelmet, hogy az ólak ajtaja elé fertõtlenítõ ládákat kell elhelyezni.

rn

 Az állatorvosok a rendõrséggel is együttmûködnek. Ellátták õket azokkal a tudnivalókkal, amelyekre a közúti ellenõrzéseknél figyelni kell az élõállatokat szállító jármûvek papírjainak és rakományának átvizsgálásakor.

rn

A nap során az érintett településekrõl kivezetõ utak mentén szúrópróbaszerû rendõri ellenõrzésekre lehet számítani - mondta Virsinger György.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!