Hírek

2006.03.08. 14:31

Az oltóanyag-gyártó cég még nem kapta meg a négymilliárd forintot

Budapest (MTI) - A madárinfluenza vírusa ellen kifejlesztett magyar oltóanyagot gyártó cég még nem kapta meg a támogatásként megígért négymilliárd forintot, de feltehetõen hamarosan hozzájut a pénzhez.

Mórocz Zsolt

Mondta el a kft. szóvivõje, Németh Zsolt szerdán az MTI-nek.
Kóka János gazdasági miniszter február közepén jelentette be, hogy a Magyar Fejlesztési Bank az Omninvest Kft.-nek kétmilliárd forintos hitelt nyújt. Ezen kívül további kétmilliárd forintra pályázott a cég.
Németh Zsolt szerint "technikai oka" van annak, hogy még nem kapták meg a banktól a pénzt, hiszen eddig semmilyen kifogás nem érkezett a hitelkérelmükkel kapcsolatban. Mint mondta, a pénzintézetnél feltehetõen még tart a kérelem elbírálása.
A szóvivõ elmondta: a kft. az Asbóth Oszkár Húzóágazati Innovációs Program pályázatán nyert el kétmilliárd forintot kutatás-fejlesztésre az influenza "A" vírus okozta pandémia elleni védekezéssel összefüggésben.

Még nem írtuk alá a konkrétumokat és a feltételeket tartalmazó szerzõdést - mondta.
Az oltóanyaggyártásról elmondta: a kft. már legyártott 20 ezer ampullát a H5N1 vírus elleni vakcinából, és folyamatosan készül arra, hogy - ha szükség lesz rá - megkezdhesse nagyobb mennyiség gyártását.

A szóvivõ arra számít, hogy március végéig a cég megkapja az oltóanyag ideiglenes forgalomba hozatalához szükséges engedélyt, vagyis a törzskönyvet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!