Hévíz

2014.03.29. 13:36

Tavaszköszöntő népdalkörök

Hévíz – Tavaszköszöntő népdalkörös találkozót szervezett szombaton délelőtt az Illyés Gyula Általános Iskola aulájában a Tiszta Forrás Népdalkör.

Sámel József

A hagyományos, második alkalommal megtartott rendezvényen - melyen tisztelegtek a nemrég elhunyt neves Kodály tanítvány, a népzenegyűjtő dr. Olsvai Imre emléke előtt - tíz csoport adott műsort. Fisli István önkormányzati képviselő, bizottsági elnök megnyitó beszédében a magyar kultúra megőrzésének, bemutatásának fontosságára hívta fel a figyelmet, köszönetet mondva a csoportoknak ez irányú tevékenységéért. Kodály Zoltánt idézve úgy fogalmazott: Az ének a legegyszerűbb hangszer, ott van mindegyikünk torkában.”

A tavaszköszöntő találkozón a házigazda Tiszta Forrás Népdalkör is fellépett


Hozzátette, öröm látni a résztvevőkön, hogy mekkora örömöt jelent számukra a dalolás. A programot egyébként közös énekléssel nyitották meg a résztvevők, akik ezután csoportonként mutatták be műsoraikat. Amint Hontvári Lászlóné – aki Füle Jánosné művészeti vezetővel együtt irányítja az együttest - a házigazda egyesület elnöke érdeklődésünkre elmondta: a tizenkét éve alakított Tiszta Forrás Népdalkör számos minősítő versenyen vett már részt, ötszörös KÓTA minősítéssel és kétszeres Arany Páva díjjal rendelkezik.

- A mostani találkozó tét nélküli, tulajdonképpen magunknak, a saját szórakozásunkra énekelünk – mondta. Fontos ez számunkra, hiszen ezzel közösséget építünk, barátkozunk, s egyben az éneklés is jelentős hangsúlyt kap. A csoportok emléklapot kaptak a találkozó végén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!