Hévíz

2015.08.12. 15:55

Számos változás lép életbe Hévízen a borünnep idejére

Hévíz – A Petőfi, az Erzsébet királyné és a sétálóutca zsákutcává változik, s a szervezők kérik az autósokat, hogy ne hajtsanak be a buszpályaudvarhoz vezető Kölcsey utcába, ahol tilos a parkolás.

Varga Lívia

Aki ennek ellenére mégis megáll ott, annak autóját elszállíttatják. A kocsival érkezőknek a nagyparkoló mellett a Kossuth utcai és a Szentlélek templom melletti parkolót ajánlják. A nagyparkolóban az első óra mindig ingyenes, 18 órától már sehol sem kell fizetni, augusztus 20-án pedig az egész városban díjmentes lesz a parkolás.

A tömegközlekedőknek az öt nap során többször is számítaniuk kell a buszpályaudvar lezárására, erről a megállóhelyeken és a rendezvény területén kihelyezett információs táblákon tájékoztatnak. A változás a tervek szerint annyi lesz, hogy a buszok a Kölcsey utcában, a pályaudvar előtti buszöbölben veszik fel az utasokat, de nem kerülik meg a pályaudvar épületét.

Mosdót ugyanitt a taxiállomás vonalában, a véderdő területén és a nagyparkolóban találnak a résztvevők. A rendezvény ideje alatt a Deák téren orvosi ügyelet működik, a felmerülő kérdésekre pedig az Erzsébet királyné utcában felállított információs standon kaphatnak választ a fesztiválozók.

A városban a rendezvény ideje alatt (is) három párakapu működik – a Deák tér és a nagyparkoló bejáratánál, valamint a sétálóutcában, a Tourinform-iroda előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!