Hévíz

2016.08.14. 19:46

Svinget - világszínvonalon

A tavaly decemberben megjelent Az utca napos oldalán című albumának lemezbemutatóját tartja az V. Hévízi Borünnepen a Budapest Jazz Orchestra.

Gyuricza Ferenc

Az ország egyik legjobb jazz-zenekara ennek megfelelően az albumon is szereplő négy nagyszerű szólistával, Fehér Adriennel, Urbán Orsolyával, Mujahid Zoltánnal, illetve Farkas Gábor Gábriellel érkezik a fürdővárosba.

A hévízi koncert szólistái balról jobbra: Mujahid Zoltán, Fehér Adrienn, Urbán Orsolya, valamint Farkas Gábor Gábriel (Fotó: Archív)

– Ez a felállás, vagyis az említett négy szólista és a 17 tagú Budapest Jazz Orchestra már évek óta együtt dolgozik – mondta lapunknak a hévízi koncert kapcsán Kollmann Gábor szaxofonos, az együttes vezetője. – Az utca napos oldalán már a második olyan album, amit együtt készítettünk, előtte ugyanígy vettük fel az Aki autón járni óhajt című nagylemezünket is. Emiatt természetesen erről is hallhat majd dalokat a közönség, a műsorunk tehát erre a két kiadványra épül.

A Budapest Jazz Orchestra évek óta világszínvonalon mutatja be a korabeli swing zenét, illetve a korszak nagy filmslágereit. Ebben a négy említett énekes is méltó partner. Kollmann Gábor a koncert kapcsán azt is elmondta: Hévízen nemcsak szólóban fognak énekelni, lesznek közös dalaik, illetve olyan műsorszámokat is hallgat a közönség, amikben többszólamú vokálok érvényesülnek. Ezt egészíti ki a Budapest Jazz Orchestra által képviselt big band-hangzás, vagyis a fellépésnek köszönhetően olyan élményben lehet része a közönségnek, ami valóban csak ritkán fordul elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!