Hévíz

2014.09.26. 18:15

Környezetbarát buszt teszteltek

Hévíz - Pénteken bemutatták a Modulo buszcsalád elektromos hajtású prototípusát a fürdővárosban. Az érdeklődők egy próbakörre is elmehettek.

Varga Lívia

- Közlekedési koncepciónk részeként május elejére elkészül a nagyparkoló mögötti albuszpályaudvar, s ugyancsak pályázati forrásból 24 buszöböl is épül, illetve megújul a városban és a környező településeken - fogalmazott Papp Gábor polgármester. - Mindez pedig lehetővé teszi egy helyi járatú autóbusz elindítását, a tervek szerint legkorábban jövő év végén.

Kipróbálták. Papp Gábor és Kepli József János alpolgármester (Fotó:Kránitz Judit)

A város és a buszt kifejlesztő evopro csoport együttműködése nem új keletű, a tárgyalások már jó fél éve megkezdődtek. Mint a polgármester elmondta: a most bemutatott harminc férőhelyes buszhoz hasonlót szeretnének üzembe állítani, hiszen amellett, hogy a jármű magyar fejlesztés, alacsony padlós, tehát a mozgáskorlátozottak utazásához is alkalmas, ráadásul környezetbarát, ami Hévízen kiemelten fontos.

A bemutatón elhangzott: az elektromos busz sorozatgyártása megkezdődött. A jármű egy feltöltéssel 130-140 kilométert tesz meg, innovatív tulajdonságait könnyűszerkezetes felépítésének és hajtásláncának köszönheti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!