Hévíz

2016.04.26. 19:07

Hévíz zenekara lett a Happy Dixieland Band

Hévíz – Együttműködési megállapodást írt alá kedden a városházán Hévíz önkormányzata a Happy Dixieland Band együttessel, amely ezzel a fürdőváros hivatalos zenekarává vált. Az egyezség mérföldkő mind a két fél életében, hangzott el a ceremóniát megelőző sajtótájékoztatón.

Varga Lívia

Papp Gábor polgármester hangsúlyozta: a kapcsolat hosszú évekre nyúlik vissza, olyannyira, hogy a Happy Dixieland Band alakulása is Hévízhez köthető.

Együttműködnek. Babos Lajos és Papp Gábor az aláírást követően

– A megállapodás értelmében az önkormányzat a költségvetéséből támogatja a zenekart, a legutóbbi ülésen két évre 1,7 millió forintot szavazott meg a testület – szögezte le a polgármester, jelezve: hosszú távú együttműködésben gondolkodnak. Amellett, hogy a Happy Dixieland Band továbbra is közreműködik Hévíz rendezvényein, a jövőben a turisztikai vásárokon is képviseli majd a várost, s kvázi nagykövetként résztvevője lehet akár Hévíz külföldi delegációinak is. Cserébe a zenekar a koncertek arculati elemeiben és logójában is megjeleníti Hévízt, így népszerűsítve a fürdővárost szerte a világban. Terveznek továbbá egy boldog békeidős CD-t, amely a ’20-as, ’30-as évek zenei miliőjét idézi majd meg, s Hévíz mostanra emblematikussá vált nagyrendezvényét, valamint a minőségi könnyűzenét népszerűsíti itthon és külföldön.

Papp Gábor és a Happy Dixieland Band Fotó: Varga Lívia

– Ezzel a megállapodással hivatalosan is otthonra lelt a zenekar – szögezte le Babos Lajos, a Happy Dixieland Band vezetője, felidézve: 2011-ben a Boldog Békeidők Hévíze rendezvényhez kerestek a szervezők a kort stílusában és hangzásában is megjelenítő zenekart. – Ekkor álltunk össze, s olyannyira pozitív volt a fogadtatás, hogy együtt maradtunk, így idén már hatodik alkalommal vezetjük a békeidős felvonulást.

A helyi és környékbeli művésztanárokból verbuválódott Happy Dixieland Band megalakulása óta országos (el)ismertségre tett szert, bekerült a hazai dixie-élet élvonalába. Erről már Hermann Katalin, a Festetics György Művelődési Központ megbízott vezetője beszélt, kiemelve: a Happy Dixieland Banddel is találkozhat a közönség a csütörtökön kezdődő Boldog Békeidők Hévíze rendezvényen, amely vasárnapig számos színes programot kínál, így például pénteken 17 órától a jelmezes felvonulást, amelyet Dixie Ünnep követ a város zenekarával, a Bohém Ragtime Banddel és a Molnár Dixielanddel, s sztárvendégeivel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!