Hévíz

2017.03.02. 19:15

Növelnék az izraeli vendégek számát Hévízen

Hévíz - Izraeli újságírók és utazási irodák szervezői ismerkedtek a fürdővárossal az elmúlt napokban.

Zalai Hírlap

Ez év január közepén a város vezetősége kétnapos üzleti úton vett részt Tel-Avivban. Azzal a céllal utaztak ki, hogy feltérképezzék, Hévíz csábító úticél lehet-e az izraeli turistáknak a jövőben. Akkor a magyar nagykövetség tel-avivi épületében prezentációt tartottak, illetve tárgyalásokat folytattak a meghívott utazási ügynökségekkel, valamint a légitársasági és szakszervezeti képviselőkkel, tájékoztatta lapunkat az önkormányzat.

Papp Gábor polgármester elmondta: izraeli részről a mostani hévízi study tour már a januári látogatás következménye, ugyanis az önkormányzat és az izraeli utazásszervezők részéről is felmerült a hévízi piacnyitás és -erősítés lehetősége, utóbbiak ezért tartották fontosnak, hogy ellátogassanak a városba.

A vendégeknek Papp Gábor polgármester (szemben, balra) és Kepli József János alpolgármester (szemben, jobbra) tartott tájékoztatót Fotó: Antal Anita

A résztvevők hévízi szállodákat kerestek fel, megnézték a tavat, továbbá a környékbeli kulturális és egyéb szabadidős lehetőségekkel is ismerkedtek. A Festetics-kastély, a Balaton-part és egy közeli kalandpark is szerepelt a programjukban.

- A visszajelzések pozitívak voltak, bízunk benne, hogy a város a jövőben még több Izraelből érkező turistát fogadhat. Tavaly 16 ezer izraeli vendégéjszakát regisztráltunk, ezek a vendégek átlagosan hét éjszakát töltöttek Hévízen. Ezen az eredményen szeretnénk tovább javítani - jelezte Papp Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!