Hévíz

2016.03.15. 18:59

Tisztelet az 1848-as bátraknak! - Hévízen is megemlékeztek március 15-éről

Hévízen a 12 pont felolvasása után fáklyás felvonulással folytatódott az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére szervezett városi megemlékezés: a résztvevők lovas huszárok és a tapolcai hagyományőrzők felvezetésével indultak a Fontana mozi elől a Városháza térre.

Varga Lívia

Ott Papp Gábor polgármester ünnepi beszédében leszögezte: ma ismét meg kell küzdenünk szabadságunkért, önrendelkezésünkért, mivel Európa egyes politikusai – ahelyett, hogy érdemben kezelnék a migrációs válságot – ránk akarják erőltetni a kötelező kvótát, vagyis tízezres nagyságrendben telepítenének hazánkba illegális bevándorlókat, ami komoly biztonsági kockázat.

- Veszélyben a mindennapi életünk nyugalma – szögezte le Papp Gábor. – És ha felelősen gondolkodunk, tudjuk: veszélyben a jövőnk és az, amit európai kultúrának mondunk. Március 15-e üzenete az, hogy felismerjük saját értékeinket, és lássuk azt az utat, amit a Jóisten nemzetünknek megrajzolt. Őseink bátran mentek végig rajta, még akkor is, amikor úgy tűnt, kilátástalan, hogy elérjük céljainkat. A történelem pedig bebizonyította nekünk, soha, egyetlen szabadságharcunk sem volt reménytelen. Tisztelet 'hát az 1948-as bátraknak!

Az ünnepi beszéd után a Hévízi Új Színpad Egyesület tagjai zenés-verses műsorral tisztelegtek a forradalom és szabadságharc hősei előtt, majd a megemlékezés a '48-as emlékmű megkoszorúzásával zárult.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!