Hévíz

2015.03.10. 07:55

Marhapörkölttel és tortával ünnepelték a hévízi termelői piac "születésnapját"

Füstölt fokhagyma, illatos fűszerek, friss, helyben vagy környéken termelt zöldségek, gyümölcsök, zamatos lekvárok, különleges sajtok, kézműves termékek – ez csak néhány, amit a hévízi termelői piac árusai kínálnak már négy éve. A termelők, kézművesek pénteken megünnepelték a népszerű árusítóhely "születésnapját".

Keszey Ágnes

30 kiló húsból és természetesen a helyben árult alapanyagból készült Bakonyi marhapörkölt vargányával, sütemények és természetesen születésnapi torta – ez volt a piac születésnapi rendezvényének ételkínálata pénteken. A helyiek, a városba érkező magyar és külföldi vendégek körében hamar népszerűvé vált piac négy éve várja a vásárlókat.

– Mikor megnyitottunk, hatan kínálták termékeit, mostanáig pedig már több, mint nyolcszáz árus fordult meg itt. A piac egyrészt lehetőséget ad arra, hogy a környékbeliek – bár az ország más részéről is érkeznek gyakran árusok – tudják hol eladni árujukat, másrészt beszerzési hely mindazoknak, akik egészséges, helyi termékeket, különlegességeket szeretnének vásárolni. Turisztikai szempontból is jelentőssé vált, sok, a településre érkező vendég látogat el ide és vásárol itt. Mindezeken túlmutatóan az is nagyon fontos, hogy közösségek kovácsolódtak az évek folyamán: vevők és eladók között, és nem utolsó sorban az árusok között is – nagy családként várjuk a vásárlókat – mondta Benkő Lajos, a hévízi termelői piac alapítója és piacfelügyelője.

A piac hetente három alkalommal tart nyitva: kedden és szombaton délelőtt, csütörtökön délután várják a vásárlókat a Nagyparkoló melletti területen.

Ezek is érdekelhetik