Hévíz

2014.02.16. 17:00

Húzós év után vidám mulatság

Hévíz - Körülbelül százharmincan mulattak szombat este Hévízen, a 14. alkalommal megrendezett megyei tűzoltóbálon.

Szabó Judit

A Zala Megyei Tűzoltó Szövetség rendezvényén hivatásos és önkéntes tűzoltók, a mentésekben részt vevők és a tűzoltó hagyományok ápolói ültek fehér asztalhoz családtagjaikkal együtt. Egri Gyula, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója elmondta, hogy jó alkalom ez a találkozásra, s akár arra is, hogy visszatekintsenek az elmúlt év eseményeire. Bár a hivatalos évértékelőt hétfőn tartja, a bálon felidézte, hogy 2013 nagyon kemény esztendő volt. A márciusi hóhelyzet, az ár- és a belvíz egyaránt próbára tette a védekezésben és mentésben közreműködőket. Az igazgató előrelépésről számolt be az önkéntesek szervezésében: járási mentőszervezetek alakultak, s Zala megye mind a 258 településén van 6-8 ember, aki segít a havas, jeges utak letakarításában, figyel az idősekre és betegekre.

A tűzoltóbál résztvevőit a ReziDance együttes is szórakoztatta (Fotó: Szabó Judit)

 

A bál szervezői nevében Strázsai Zoltán, a Zala Megyei Tűzoltó Szövetség, egyben a hévízi önkéntes tűzoltó egyesület elnöke arról tájékoztatott, hogy a vendégeket svédasztalos vacsora, szórakoztató műsor és hajnalig tartó zene, tánc várja a rendezvényen. A 75 tagot számláló hévízi egyesületük elmúlt évéről elmondta, hogy az önkormányzat jelentős anyagi támogatása biztosította működésüket, és számos alkalommal nyújtottak segítséget a bajban lévőknek. A támogatásnak köszönhetően a napokban várásolnak egy használt, kilenc személyes kisbuszt. Így a továbbiakban nem kell személygépkocsikkal közlekedni, s a felszerelés is elfér - eddig utánfutóval vitték.

A bált Manninger Jenő országgyűlési képviselő nyitotta meg, majd a Reziből érkezett ReziDance együttes nyitótánca alapozta meg a jó hangulatot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!