Hétvége

2016.02.18. 15:34

Staféta Olasz Ágnessel

Vigh István Olasz Ágnesnek adta tovább a stafétát, a börzöncei kápolna és a környék értékei felől érdeklődve.

Magyar Hajnalka

– Természetközeli ember vagyok, a szüleim megtanítottak a föld szeretetére – kezdi a fotózással, kézművességgel, kertépítéssel és gyerektáborok szervezésével egyaránt foglalkozó hölgy. –  A nagymamámmal különösen sokat jártam a börzöncei hegyre, ismerem a szépségeit. Éppen ezért szomorított el, hogy a hegyen és az ott álló kis kápolnában megfogyatkozott az élet. Szerettük volna újracsiholni a szikrát, s  egy egyesület égisze alatt sikerült is elérnünk, hogy lendületet vegyen a közösségi élet. Karácsonykor még betlehemi játékot is bemutattunk  a helyiek közreműködésével.

Olasz Ágnes kertjében
Fotó: Eifert János

- Az egyesületünk ugyan időközben megszűnt, de a tájat sokan megszerették. Számos fotóst  vonz ide a környék szépsége.  A  pusztulásukban  is  lenyűgöző  boronapincék, tömésházak vagy egy  szép ívű kilincs, kapupánt megörökítése izgalmas utazás a múltba, s egyben tisztelgés  annak értékei előtt.  A fotózás mellett fával, csuhéval, textillel egyaránt foglalkozom, arra törekszem, hogy harmóniát leljek és teremtsek az anyagok közt.  Az emberi kapcsolataimban ugyanez vezérel.


A stafétát Nagy Katának adta át, a táncterápiában rejlő lehetőségekről kérdezve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!