Hétvége

2015.11.12. 10:08

Staféta Marton Renátával

Harcz Mária a nagykanizsai Marton Renátának adta tovább a stafétát, arról érdeklődve, milyen hatást gyakorolt életére a Bach virágterápia.

Magyar Hajnalka

– A holisztikus szemléletű virágterápiát Edward Bach angol orvos dolgozta ki a múlt század harmincas éveiben. Lényege, hogy virágkivonatok alkalmazásával szünteti meg a testi és lelki betegségek hátterében meghúzódó érzelmi problémákat – kezdi Marton Renáta, aki saját magán is megtapasztalta a terápia kedvező hatásait. – A virág eszenciák nem a fizikumra hatnak, hanem lelki téren eredményeznek változásokat, amelyek aztán visszahatnak a test működésére. Alapanyagként ne klasszikus kerti virágokra gondoljunk, jobbára fák (például erdei fenyő, vadgesztenye) és gyógynövények virágzatából, szárából, leveléből készülnek a cseppek. 39 féle eszencia létezik, ezek kombinációit kell alkalmazni, mindig egyénre szabottan, az éppen fennálló problémára keresve gyógyírt. A cseppek a nyálkahártyán keresztül szívódnak fel, nyelv alá kell csepegtetni a kivonatot. A kedvező hatást a gyakorlat, a tapasztalat igazolja vissza, immár évtizedek óta.

Marton Renáta a stafétát Farkas Jankának adta tovább, azt tudakolva, mire is jó a nyirokmasszázs?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!