Hétvége

2017.03.03. 17:50

Egy újabb batthyányis fiatalember sikertörténete a színészet és a média világából

Nagykanizsa - Kipróbálta a színházat, játszott a mozivásznon, gyártásvezetőként pedig külföldi produkciók elkészítésében működik közre. Béli Ádám, a közmédia Hétvégi Belépő című, szombat és vasárnap délelőttönként élőben jelentkező művészeti és kulturális magazinműsorát is vezeti Koltay Anna oldalán.

Benedek Bálint

- Öt éve szereztem színművész diplomát, a gyakorlati évadom Kaposváron töltöttem, majd Budapestre szerződtem a Centrál Színházba - mesélte Ádám.

- Itt olyan neves művészekkel játszottam együtt, mint Kern András, Bereczki Zoltán, Stohl András, Pokorny Lia, Rudolf Péter, Magyar Attila. Emellett lehetőségem adódott filmeket, sorozatokat és reklámokat is szinkronizálni. Ez az időszak impulzív volt, hiszen néhány független társulatban is vendégszerepelhettem, sőt dobosként és énekesként közreműködtem több zenekarban is.

Koltay Anna oldalán új kihívásokra talált a nagykanizsai Béli Ádám, aki nagyon élvezi az élő kulturális és művészeti műsor varázsát

Ádám azonban nem érte be ennyivel, jelentkezett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem design- és művészetmenedzsment mesterszakára. A képzést viszont csak egy év halasztás után kezdte el, mert bekerült Goda Krisztina nagyjátékfilmjébe, a Veszettekbe. Kivételes munkabírásról tett tanúbizonyságot, hogy a forgatások között sem pihent: szerkesztette és rendezte a közmédia egyik csatornáján több mint 300 epizódot megért Könyvajánló című műsort.

- Aztán az egyetem alatt teljesen „leépítettem” a színházat, az új felkéréseket lemondtam, a futó előadásokból kiszálltam és maximálisan a filmezés felé fordultam - mesélt tovább.

- Felkerestem producereket, gyártó cégeket, hogy adjanak munkát és lehetőséget tanulásra. Szerencsére több cégnél, illetve reklámügynökségek produkciós részlegénél dolgozhattam. Az első mélyvíz a Kojot című nagyjátékfilm volt, mely mostanában került a mozikba.

A tapasztalatomhoz képest nagy felelősséggel bíró pozíciót kaptam a film gyártásában. Mára kialakult egy háromfős csapat, amellyel együtt dolgozunk. A különítményünk tagja egy nagyszerű producer, egy elképesztően profi és tájékozott filmes, aki verhetetlen a forgatási helyszínek keresésében, valamint én, aki a gyártás koordinálásáért vagyok felelős. Elsősorban kisebb nemzetközi projekteken dolgozunk, főként indiai és egyéb más távol- és közel-keleti ügyfelekkel állunk kapcsolatban. A lendületes munkatempó mellett számos külföldi reklámot fordítok és magyarítok, néha reklámzenét írok - sorolta.

Béli Ádám élő műsort vezet
Fotó: Ombódi Gergő

- Az M5 televízió szeptemberben indult kulturális, oktatási és ismeretterjesztő csatornaként, állítólag már az induláskor szóba került a nevem, de csak decemberben kezdtem el a munkát Koltay Anna műsorvezető társam oldalán - tette hozzá Ádám. - Nagy kihívásként tekintettem a feladatra. Jó két éve a kamera másik oldalán dolgozom, ezért mielőtt műsorba kerültem, egy intenzív gyorstalpalón vettem részt. Mivel az adás élőben látható, csak menet közben lehet ráérezni és megtanulni, miként kell viselkedni, ha valami váratlan történne.

Ádám elmondta: a művészet és kultúra minden területéről, valamint az aktualitásokról a héten bejátszó anyagok készülnek. A stúdióbeszélgetések között élő kapcsolások színesítik a műsort az ország minden tájáról és határainkon túlról egyaránt.

- Nagyon élvezem, igazán jól érzem magam ebben a közegben - fogalmazott Béli Ádám. - Úgy érzem, bár még hosszú út áll előttem, rengeteget kell fejlődnöm, de jó helyem van itt. Öröm a közszolgálat, főként így, hogy ezúttal a képernyőn olyan dolgokkal foglalkozhatok, amik kifejezetten érdekelnek.

Nem feledkezett meg a szülővárosáról

Béli Ádám 2007-ben érettségizett a kanizsai Batthyány-gimnáziumban. Végzősként a veszprémi Pannon Várszínházban A dzsungel könyvében már kapott szerepet. Majd a barátaival, Sütő Andrással és Czupi Dániellel szerepelt egy vásári komédiával a keszthelyi Helikonon. A szülővárosáról, a gyökereiről nem feledkezett meg, műsorában igyekszik bemutatni a sikeres zalaiakat. Vendégük volt az egerszegi Méhes Adrián a Muriel együttesből, többször bejelentkeztek már a Farkas Tibor által vezetett belvárosi művelődési ház K11 programjairól. Márciusban például a kanizsai jazz-zongorista Gayer Mátyással beszélgetnek, de egyeztetnek Sütő Andrással is, akit az X-Company című kanadai sorozatban kapott szerepéről faggatnának. S Ádám szeretné, ha a Kolibri Színház bemutatói kapcsán a bábszínész, ugyancsak kanizsai Czupi Dániel is bemutatná munkásságát.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!