Hétvége

2016.08.11. 15:41

Marilyn Monroe bőrébe bújt bele - Országos szépségversenyen bizonyított a megyeszékhelyi lány

ZALAEGERSZEG - A Zala Szépe 2013-as győztese, Balogh Edina körül izzik a levegő. Legutóbb az egy kereskedelmi televíziós csatorna sorozatában kapott szerepe miatt került lapunk hasábjaira. Most pedig a Miss International Hungary 2017 döntőjében szerepelt.

Benedek Bálint

– Újabb szépségversenyre nem szerettem volna jelentkezni, hiszen a Zala Szépe királynőjeként olyan élményekkel gazdagodtam, ami örök emlék marad – így a 176 centiméter magas Edina. – Persze a Miss International Hungary sok más kihívást is tartogatott, bár átfutottam a feltételeket, de sokáig ellenálltam a kísértésnek. A makacsságomat ismerve a családom és a szerelmem, Martin nem hagyta annyiban a dolgot és kitartóan biztattak. Végül akkor neveztem, amikor a szépségiparban dolgozó szakemberek is mellém álltak.

Balogh Edina nem gondolta volna, hogy a szervezők érdekes és olykor ijesztő feladatokkal igyekeznek megismerni a lányok valódi személyiségét.

 

– Fontos volt, hogy Zala megyét képviselve léphettem a szakértő zsűri elé – mesélte a szépség. – A felkészítő tábor egy fővárosi luxusszállodában azzal indult, hogy az első nap elvették az okostelefonjainkat – mondván csak a versenyre koncentráljunk. Ettől néhányan szó szerint sokkot kaptak és kiborultak. Ez csak a kezdet volt, a próbatételek sora folytatódott, mely igénybe vett bennünket fizikailag és lelkileg egyaránt.

A kiképzés részeként a versenyzőket egy speciális sötét, úgynevezett szabadulószobába zárták. Azonban Edina lelkét énnél is jobban megviselte az, amikor bele kellett ülnie egy kerekesszékbe.

A sportból sem volt hiány. A fallabdán kívül még brazil harcművészeti tánc is várta a 15 döntőst, de baletteztek is.

– Tartalmas napokat töltöttünk együtt és jó társasággá kovácsolódtunk össze, rivalizálásnak nyoma sem volt – tette hozzá a megyeszékhelyi lány. – Az egyik fotózás olyan volt, mintha nekem találták volna ki: az 1950-60-as évek Amerikájának nőiként, amolyan „pin up girl” stílusban állhattunk az optika elé. Marilyn Monroe a tipikus amerikai istennő hasonmását szerettem volna megmutatni.

Edina annyira hitelesen teljesített, hogy a fotós és a divattervező elismerését is kivívta, ráadásul a lányok közül a legjobb lett. Ennek köszönhetően a legjobb tíz közé is beválogatták, úgy érzi: kihozta magából a maximumot, de a korona végül nem az ő fejére került. Különdíjasként viszont az egyik hosztesz ügynökség arca lett. Edina reméli, hogy a külföldi után a hazai modellkarrierje újabb fordulatot vehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!