Hétvége

2015.08.28. 14:35

Kovács Adrienn, az idei Zala Szépe verseny győztese nagy családot szeretne

Kedves, mosolygós és céltudatos - röviden akár így is lehet jellemezni a 22 éves Kovács Adriennt, aki az idei Zala Szépe versenyt megnyerte, és kis túlzással, a visszavonuláson gondolkodik.

Arany Gábor

 

Győzelmet érő mosoly a királynői koronán át. Fotó: Pezzetta Umberto

A társasházi negyedik emeleti lakás pinkre festett szobájában a tükörre rúzzsal írt gratuláló felirat alatt sorakoznak a versenyen elnyert ajándékok. A falról fehér Playboy nyuszi néz le irigykedve...

- Én festettem, amikor 18 évesen elkezdődött a playboyos korszakom, sokáig minden playboyost gyűjtöttem, de mára csak a parfüm és ez maradt meg - öleli át Adrienn a nyuszis párnát. Ezzel két dolgot árul el magáról: megérintette a szépségipar és ügyesen bánik az ecsettel, de haladjunk sorjában...

Pink fal és pink nyuszifej,; a plaboyos korszak emlékeivel Kovács Adrienn a szobájában

- Korábban nem láttam magamat szépnek, már az érettségire készültem, amikor itt Nagykanizsán a ballagók szépe versenyre beküldtem a tablóképemet és beválogattak az első tíz lány közé - idézi fel a múlt szombati győzelemhez vezető út első lépését. Ez lökést adott, és elindult a Budapesten meghirdetett Winter Face versenyen is, ahol a középdöntőig jutott. Két évvel ezelőtt pedig megnyerte a Zalakaroson rendezett szépségversenyt. Ennek hatására jelentkezett 2014-ben a Zala Szépére, akkor a 15-ből nem jutott be a döntőbe. Nem leplezi, csalódásként élte meg, de a kudarc elszánttá tette. Heti három edzés, főleg alakformáló tréningek vezettek a sikerhez.

- Felnőtt hozzám a húgom - mondja szeretettel teli hangon Adrienn. - Kittivel és kutyájával, Luckyval, a hároméves yorkshire terrierrel nagyon sok időt töltünk együtt - árulja el az idei Zala Szépe nyertese

- Négy kilót lefogytam, magabiztosabb lettem, javult a mozgásom, már nem izgultam, elmúlt a feszültségem. Felszabadultan tudtam mosolyogni, egy zsűritag azt mondta, ezzel nyertem - idézi fel és nem leplezi, elégedett volt magával, hiszen a verseny előtt az első három közé szeretett volna bejutni. Sikerült, no de a sok munka mellett milyen adottságok kellettek ehhez? Lássuk a királynői méreteket: 47 kiló és 162 centi, feleli azonnal, de a klasszikus három számnál - csípő, derék mellbőség - elakad. Sose mértem, így vagyok jó magamnak, nem változtatnék semmin, talán csak a magasságomon, de azon meg nem lehet lendül túl a kérdésen és ezek után már sem meglepő, hogy nem sminkeli magát.

Adrienn a konyhatündér. A királynő szeret sütni, nemrég dédnagymamája 93. születésnapjára epertortával rukkolt elő

- Legfeljebb kis pirosítót használok, szerintem aki szép, az smink nélkül is az - szögezi le, és a mosolya mellett erősségeként a haját említi. Tíz éve növeszti, nagyon büszke rá, még ha nyári napokon kissé zavaró is, nem mond le róla.

Adrienn terveiben újabb szépségversenyek nem szerepelnek. -  Kettőt megnyertem, elég ennyi, próbálkozhatnék, de mit akarnék még elérni - mondja és elárulja, inkább a diploma megszerzésére koncentrál. Jövőre tavasszal végez az egészségturizmus szakon a pécsi egyetem egerszegi képzési központjában.

Súlyfelesleg nem maradhat rajta, otthon is várja a a taposógép

- Mehettem volna informatikusnak is, a kedvenc tárgyam volt, 94 százalékot értem el a Mezőben az érettségin, de a matekom csak négyes volt, meg különben is, az túl fiús szakma - neveti el magát. - Jelentkeztem képzőművészeti szakra Kaposvárra, azt mondják, örököltem némi tehetséget apai nagymamámtól, Neményi Katalintól, aki festőművész. - Másfél évesen már ecsetet fogtam nagymamám ölében ülve még a Zalai Hírlapba is bekerültünk - árulja el, hogy korán kapcsolatba került a médiával. - Szoktam festeni, rajzolni, de annyira nem fogott meg, hogy komolyan készüljek a felvételire, így maradt az egészségturizmus szak, a gyakorlatomat Zalakaroson töltöttem. Szeretek emberekkel foglalkozni, ezt a szüleimtől örökölhettem. Édesanyám bolti eladó, apu étteremben dolgozik. Azért is választottam Zalaegerszeget, mert nem szerettem volna messze menni a családomtól, ők a legfontosabbak számomra. A húgom, Kitti majdnem kilenc évvel fiatalabb nálam, de már felnőtt hozzám. Nagyon sok időt töltünk együtt, a versenyen ő volt a kísérőm, vele választottam a ruhát is. Szóval jó itt, nekem tetszik ez a kisvárosi élet, sose vonzott a főváros. - Nem kedvelem a nyüzsgést, persze ami a versennyel járt, az tetszett - teszi hozzá kérdő pillantásomra Adrienn és azt is megtudom tőle, bejárós főiskolásként abszolválja tanulmányait. A kora reggeli utazások komoly próbatétel elé állították az alvást kedvelő, és ahogy ő mondja magáról, késős lányt. Ezek után nem csodálható, itthon képzeli el életét is, legfeljebb, ha nem talál megfelelő helyet és a nyelvtanulás miatt vállalna munkát külföldön. Szavaiból úgy tűnik, a karriernél is fontosabb számára a család. A gyerekek iránti rajongása korán kiütközött, kiskamaszként iker unokatestvérein, Larán és Marcellen élhette ki magát.

- Éjjel-nappal náluk voltam, már tízévesek, de most is nagyon szoros a kapcsolatunk. Nagy családot szeretnék, három gyerekkel, és nem a nagyon távoli jövőben - mosolyodik el.

Kapcsolódó cikkek:

Kovács Adrienn lett a Zala Szépe verseny győztese

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!