Ragyog a világ

2018.02.25. 14:00

A csömödéri óvodásoknak szóltak a Delta dalok

Nemrég a település óvodásainak zenélt a népszerű Delta zenekar. A kicsiknél tetszést aratott az előadás, ám az együttesnek nem ez a fő profilja.

Korosa Titanilla

Az ovisok is élvezték a Delta zenekar előadását, hátul középen gitárral Szabó Peti és társai

Egyebek mellett erről is beszélgettünk a zenekar frontemberével, énekesével Szabó Petivel.

– Ovisoknak most játszottunk először, de általános iskolások előtt léptünk már fel, gyereknapon. Viszont valóban nem ez a fő profilunk – ért egyet Peti nevetve.

Már készül az új daluk

– Azt tapasztaljuk, hogy a gyerekek bizonyos dalainkat kifejezetten szeretik – folytatta. – Mostanában a Mese és a Ragyog a világ a favorit, a régebbiek közül pedig az a bizonyos „balatonos” dal és a Két pejló. Mindig próbálunk valami kis játékosságot belecsempészni a számainkba, valószínűleg ez tetszik a kicsiknek is.

Ez esetben még felcsendültek olyan gyerekdalok, mint például a Tavaszi szél vizet áraszt, vagy az Aki nem lép egyszerre. (nevet) Mindezt három akusztikus gitárral és néhány csörgődobbal. Nagyon élvezték a gyerekek és természetesen mi is. Mindezek mellett hangsúlyozzuk, hogy egy Delta buli továbbra is kifejezetten „éjszakai műfaj”, de nagyon szeretjük ezeket a kis kirándulásokat.

Peti arról is beszélt, hogy bár több mint 20 éve zenélnek, nem szeretnének görcsösen egy úgynevezett „Delta-imázst” fenntartani.

Az ovisok is élvezték a Delta zenekar előadását, hátul középen gitárral Szabó Peti és társai

–  Egyszerűen csak imádjuk a színpadi létet, a bulikat – mondta. – Inspirációt a közönségünk jelent, akik hétvégéről hétvégére részt vesznek a bulikban és reményeink szerint úgy mennek haza, hogy kaptak egy óriási adag vidámságot, boldogságot és persze jó dalokat. Természetesen az a népes tábor is rendkívül fontos, akik az interneten, a közösségi oldalakon és a videómegosztókon követik a munkásságunkat.

Ami pedig az aktualitásokat illeti:

– November végén jelent meg a legutóbbi klipünk, a Ragyog a világ, ami több, mint másfél milliós megtekintésnél jár a legnagyobb videómegosztón.  Emellett már készül a következő dal, amit minél előbb szeretnénk megjelentetni.

Elhatároztuk, hogy most nem várunk annyit két klip között, mint amennyit egyébként szoktunk. Reméljük, ezt teljesíteni is tudjuk és nem csak a szánk jár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!