Hétvége

2015.08.29. 16:19

Bazitai pogácsafesztivál

Zalaegerszeg mellett Bazitán harmadik alkalommal rendeztek szombaton pogácsafesztivált.

Arany Horváth Zsuzsa

A program kulturális műsorral, bábjátékkal, Ihos József humorista műsorával kezdődött, majd a községből érkezett pogácsákat értékelte a zsűri. A benevező nyertesek értékes konyhai eszközökkel lettek gazdagabbak. Baloghné Kovács Rita kétgyermekes bazitai háziasszony először nevezett az ottjártunkkor mág friss meleg pogácsával.

Baloghné Kovács Rita a friss pogácsás kosárral

Ihos Józsefet hallgatják a bazitai fesztivál résztvevői Fotó: Katona Tibor

A receptként a rendezők (Zalaegerszegi Településrészek Művelődési Központja és Könyvtára) által javasoltat választotta a szenvedélyes sütisütő pályázó. A 21 éve Bazitán élő Rita specialitása egyébként a rizses csoki, gyerekei legtöbbször ezt kérik tőle. Tudósításunk készültekor még dolgozik a településrészi önkormányzati képviselővel kiegészült zsűri. Amíg döntenek, a gellénházi népdalkör énekel, köztük például Rita édesanyja. A résztvevők közben a Díszmadár és Díszálattenyésztők Zala Megyei Egyesületének tenyésztői által hozott papagájokban gyönyörködhettek. Este operettprogram várja a bazitai meleg estében az óvodához látogatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!