Hétvége

2014.08.06. 13:45

Áhítattal és szeretetben: együtt táboroztak a kanizsai és a letenyei reformátusok

A nagykanizsai és a letenyei reformátusok családi táborban vehettek részt Szentgyörgyvölgyön.

Horváth-Balogh Attila

A gyerekek kipróbálhatták a fazekasságot is Csótár Rezsőnél. Képünkön munkában Hella Zsanna. Fotó: Horváth-Balogh Attila

Erről írt beszámolót lapunknak Krihó Éva Virág presbiter.

„Több mint hetvenen indultunk. Nagykanizsáról szép út vezet Szentgyörgyvölgyre – írta. – A GÓ-NA Őrségi Szabadidő Központ bejáratánál napkollektorok a parkoló árnyékolói, és két nagy dán dog őrzi az értékeket és minket is. Barátságos, szimpatikus családok jöttek össze, ez már az első este kiderült. A másnap 8 órakor kezdődő reggeli is a tábori élményeket gazdagította, utána pedig közös áhítat. Kedden Emesétől hallhattuk Noé történetét. Okos, vagy bolond? Ami az emberek szemében bolondság, Isten szemében bölcsesség. Noét sokat gúnyolhatták, mert elég érthetetlen vállalkozásba kezdett: Isten parancsára hatalmas bárkát épített a szárazföld közepén. Talán nekünk nem is kell ilyen nagy furcsaságokat véghezvinnünk, csak mondjuk evés előtt imádkozni, utána hálát adni. Ez is olyan bolondság-bölcsesség kérdés... Az áhítat után a gyerekek foglalkozáson vettek részt, a felnőttek pedig dr. Széphalmi Péter ortopéd orvos előadását hallhatták a helyes testtartásról, mozgásról, a vízi sportok előnyéről. Ebéd után fakultatív programok voltak: egy csapat elindult a kalandparkba, egy másik korongozni Csótár Rezső bácsihoz és megcsodálni a szentgyörgyvölgyi festett kazettás mennyezetű református templomot, a 3. pedig az Őrségi Vadászati Kiállítást nézte meg Magyarszombatfán. Vacsora után táncház várt minket a „dühöngőben". Kócza Attila vezetésével fergetegesen kitáncoltuk magunkat." – írta.

Levelében arról is beszámolt, hogy a tábor ideje alatt Hella Ferenc nagykanizsai református lelkész Gedeon példájáról mesélt, míg Balogh Anna a mindenkit veszélyeztető függőségekről és a drogokról tartott előadást. Dr. Imreh Károly háziorvos pedig a helyes táplálkozással kapcsolatban adott iránymutatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!