Hétvége

2010.10.22. 11:20

Csináld velünk! Figurák őszi terményekből

Kölykök! Talán egyik évszakban sem találtok annyi értékes alapanyagot a lábatok alatt, mint ősszel. Hogy mire gondolok? A dióból béka lesz, a gesztenyéből ember. Hogyan? Mi megmutatjuk nektek, hogy ti is el tudjátok készíteni otthon.

Zalai Hírlap

A gesztenyéből készíthetsz például ember figurákat: legyen a feje, a pocakja és a két lába egy-egy gesztenye, ezeket gyufával vagy fogpiszkálóval szúrd össze. Ha nagyon kemény, akkor valamelyik felnőtt majd segít neked egy ollóval kicsit megbökni előtte a termést. A sündisznóhoz szúrj egy gesztenyét tele gyufával, azok lesznek a tüskéi, míg a malacnak a teste és feje legyen a termésből, négy lába, nyaka és a farka pedig fogpiszkálóból. A hernyóhoz hat-hét gesztenye is kell, ezeket is az előbbiekhez hasonlóan kösd össze, a fejére pedig tehetsz akár két csápot is.


A dióból könnyen készíthetsz katicát, csak festeni kell rá piros és fekete mintát. A béka két uszonyához barackmagot használj, testét fesd zöldre! A teknősbéka feje és négy lába pedig legyen cseresznyemagból, hátára pedig rajzolj négyszögletű mintát, hogy látszódjon jól a páncélja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!