Hétvége

2007.02.17. 03:26

Művészként, emberként

Ha véletlenül lenne olyan statisztika, amely a művelődési ház leglátogatottabb rendezvényeit rangsorolná, szinte biztos, hogy az elmúlt vasárnapi <em>Sass Sylvia</em>-koncert az elsők között lenne. Felsőrajk lakóit arról kérdeztük, milyennek ismerték meg az énekesnőt, azt kapták-e tőle, amit vártak.

Sámel József

Szabolcsiné Tolnai Terézia szerint hatalmas sikere volt a koncertnek, s bár a falusi emberektől kissé távol áll az opera, mégis sokan eljöttek.

- Kellemes élmény volt látni a művésznőt, engem teljesen magával ragadott az a hatalmas átélés, amivel játszott - így a településfejlesztőként dolgozó asszony. - Ezt megelőzően csak tévében láttam a művésznőt, de a személyes találkozás még inkább meggyőzött arról, hogy Sass Sylvia, a tehetség mellett, fontos emberi értékeket - közvetlenség, őszinteség, alázat - is magáénak tudhat.

Csonka Nándornak, a falu plébánosának sok köze volt ahhoz, hogy a művésznő koncertet adott a kistelepülésen.

- Egy keszthelyi hangverseny kapcsán találkoztam először Sass Sylviával, persze mint művészt, azt megelőzően is ismertem - elevenítette fel a történteket az atya. - A koncert után is kapcsolatban maradtunk egymással, leveleztünk, időnként beszélgettünk. Hogy miről? Emberségről, az igazság kimondásáról, a lélek rezdüléseiről. Egyszer azt mondta: neki jól kell sáfárkodnia a tehetségével, hiszen az ő feladata az, hogy közvetítse a zene szépségét az emberek felé. Öröm számomra, hogy nemcsak művészként, hanem emberként is ismerhetem. Neki nincsenek sztárallűrjei, ugyanúgy főz, takarít, piacra jár, mint bárki más, s ami nagyon fontos, örül az életnek.

A koncertnek egyébként pillanatok alatt híre ment a megyében, sokan a környező településekről is érkeztek, sőt, még Keszthelyről, Nagykanizsáról is érdeklődtek lehet-e jegyet kapni az előadásra. Nem lehetett, a koncert ugyanis ingyenes volt.

- Úgy gondolom: ez a gyönyörű koncert igazi közösségformáló esemény volt, nem is emlékszem, mikor voltak ennyien a művelődési házban - hangsúlyozta Czémán Lászlóné. - Én kivételes helyzetben voltam, hiszen az előadás után együtt vacsoráztam a művésznővel, aki egyébként roppant közvetlenül viselkedett. A vele való beszélgetésből azt szűrtem le, hogy mély hite van és nagyon érzelemgazdag nő.

Sass Sylvia e sorok íróját is elvarázsolta, a művésznő szemében ugyanis még ennyi elismerés és siker után is égett a tűz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!