Jótékonyság

2017.09.25. 08:00

A kanizsai gyermekotthon lakóiért futott Lubics Szilvi

NAGYKANIZSA A világhírű futó, dr. Lubics Szilvia ismét segített a nehéz sorsú gyermekeknek. A Badwater-ultramaraton kétszáztizenhét kilométerét jótékony célokra, az otthon apróságainak ajánlotta fel.

Szabó Zsófia

Az otthon kis lakói – Tomori Annamária, Bogdán Henrietta, Bogdán István – és dr. Lubics Szilvia, Györe Edina, Marton Balázs szakmai vezető, Horváth Gyöngyi intézményvezető

A fogorvos-ultrafutó a kanizsai gyermekotthon kis lakóit már régóta szárnyai alá vette. Időről-időről foglalkozásokat tart nekik, sportruhákat is vásárolt a piciknek és a futóversenyeken való részvételükhöz szintén hozzájárult több ízben. Legutóbb pedig kilométereit ajánlotta fel, melyeket a kaliforniai Halál-völgyében megtett. Ezekre lehetett licitálni. Közel egymillió-háromszázezer forint adomány gyűlt össze. Az összeget jelképesen adták át a gyerekeknek.

Az otthon kis lakói – Tomori Annamária, Bogdán Henrietta, Bogdán István – és dr. Lubics Szilvia, Györe Edina, Marton Balázs szakmai vezető, Horváth Gyöngyi intézményvezető Fotó: Szakony Attila

Az eseményen a fenntartó részéről Györe Edina, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltség igazgatója hangsúlyozta: az intézmény egészségmegőrző programja is Lubics Szilviának köszönhető. Az intézmény életében hasonló akcióra, mint a jótékonysági futás, még nem került sor.

– Az udvaron épül a közeljövőben egy többfunkciós sportpálya a gyerekeknek – összegezte Györe Edina.

Majd Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, államtitkár és Dénes Sándor polgármester szólt elismeréssel az adománygyűjtő akcióról és a sportoló emberségéről, teljesítményéről.

Dr. Lubics Szilvia pedig arról beszélt: a sportpálya nem az ő, sokkal inkább azok érdeme, akik hozzájárultak anyagi támogatásukkal az akcióhoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában