ZTK-FMVas

2017.12.15. 20:33

A ZTK megkoronázná a szezonját Szegeden

Noha befejeződött a tekézők Szuper Ligájában az őszi szezon, egy találkozó a férfiaknál még hátra van – és nem is akármelyik. A címvédő ZTK-FMVas szombaton legnagyobb kihívója, a Szeged vendége lesz.

Kerkai Attila

Farkas Sándorra és társaira nagy feladat vár Szegeden Fotó: K. T.

Minkét csapat számára „sűrű” volt az ősz, hiszen a nemzetközi kupákban is érdekeltek voltak. Ezért elhalasztották kettejük találkozóját, melyet most szombaton pótolnak be. A ZTK-FMVas az ősszel Világkupát nyert és a Bajnokok Ligájában is a legjobb nyolc közé verekedte magát, a hazai Szuper Ligában az élen áll, az Alabárdos-Szegedi TE-vel azonos pontszámmal (20-20).

Farkas Sándorra és társaira nagy feladat vár Szegeden Fotó: K. T.

Takács László, a ZTK-FMVas elnöke is ezzel érzékeltette a szombati találkozó jelentőségét:

- Amennyiben győzni tudnánk, nagy lépést tennénk a címvédés felé – jelentette ki. – A dobogóra még legnagyobb eséllyel pályázó Répcelak az ősszel tőlünk és a Szegedtől is kikapott, az új versenykiírás pedig azonos pontszám esetén a végén nem a teljes bajnoki szezon, hanem csak az érintett csapatok egymás elleni eredményét veti össze holtverseny esetén. A csapat- és a szettpontokat veszik figyelembe majd, így érthető, hogy a remélt szegedi sikerünk ebből a szempontból is mekkora jelentőséggel bírna. Hozzáteszem, a Szeged nagyon jó együttes, hazai pályán játszik, de mi nem vagyunk esélytelenek idegenben sem. Plusz motivációt jelent csapatunk számára a 2017. évi sorozat: ebben a naptári évben ugyanis még nem kapott ki bajnoki mérkőzésen a ZTK együttese, és nagyon szeretnénk veretlenül zárni az esztendőt. Ez lenne a megkoronázása ennek az évnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában