Kosárlabda

2017.12.15. 20:21

A ZTE KK Sopronban, a ZTE NKK pedig a Győrt fogadja

Győr-Moson-Sopron és Zala megye kosárlabdacsapatainak „szomszédolásával” telik a hétvége: szombaton (19 óra) a Zalakerámia-ZTE KK férfi együttese Sopronba látogat, míg vasárnap (17) az CMB Cargo UNI Győr női csapata lesz a ZTE NKK vendége.

Kerkai Attila

Az egerszegi Elisabeth Pavel (fehérben) a ceglédi védők között

Az NB I A-csoportos férfi bajnokságban a Zalakrámia-ZTE KK érdekes mérkőzés előtt áll. A Sopron igencsak „beragadt”, hisz egy győzelemmel és nyolc vereséggel az utolsó előtti, ez alapján a ZTE KK akár esélyesként is érkezhet a hűség városába. De Sopronban edzőt váltottak, Sabáli Balázs visszatért, és két új amerikai játékossal is frissítettek. Közülük a korábban Pécsett, Fehérváron és Körmenden is megfordult Mohamed El-Amin az idehaza ismertebb játékos. A ZTE KK tíznapos szünet után lép ismét pályára.

Balról fehérben a zetés Jeffers, Mohácsi és Doktor a DEAC elleni összecsapáson. Azóta tíz nap telt el... Fotó: Katona Tibor

- Nem jó ekkora szünet két mérkőzés között, a játékosok is jobban szeretik a heti ritmust – jegyezte meg Bencze Tamás, a ZTE KK vezetőedzője. – Így viszont volt időnk készülni a Sopronból, az pedig majd a mérkőzésen kiderül, milyen formában leszünk. Szerintem nem lesz ezzel gond, az edzések alapján mondom ezt, de ott van a tény, hogy a Sopron cserélt két kosarast. Szerintem ezzel erősebbek lettek, ezt mutatta az Alba Fehérvár elleni találkozójuk is. Bár kikapott a Sopron, a mérkőzés nagy részében nála volt az előny, viszont két rövidzárlatot maximálisan kihasznált az Alba és eldöntötte a meccset. Abból nem szabad kiindulni, hogy szombati vendéglátónk eddig miként szerepelt. Arra kell törekednünk, hogy ne kapjunk sok pontot, mert akkor lesz ritmusunk, de eddig sem a pontzuhatag jellemezte a két csapat egymás elleni játékát. Minden játékosom hadra fogható, s természetesen nem kérdés, hogy győzni akarunk.

A ZTE NKK NB I A-csoportos női együttesének kisalföldi vendége 3. a tabellán, a ZTE NKK a 4., de mindenképpen magasabban jegyzett csapat a Győr. Az egerszegieknél eltiltás miatt nem léphet pályára Szalay-Gáspár Virág, akit a legutóbbi, MTK elleni mérkőzésen két sportszerűtlen hiba után kiállítottak.

Az egerszegi Elisabeth Pavel (fehérben) a ceglédi védők között

A felkészülés során kétszer is megverte a ZTE a Völgyi Péter vezette győrieket, ám Gáspár Dávid, az egerszegiek szakvezetője is tudja: nem ebből kell kiindulni.

- Szép emlékek ezek a győzelmek, de a bajnokságra egészen más győri csapat állt össze – mondta a ZTE trénere. – A Győr jól szerepel az Európa Kupában és a Sopront is megverte, nekünk csak akkor lehet esélyünk ellene, ha mindenki száz százalékot teljesít. A rotációs lehetőségeink is szerényebbek, ám annál elszántabbak leszünk! Nem fogunk lemondani a bravúr lehetőségéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában