ZTE KK

2017.10.22. 20:13

ZTE KK: fontos és magabiztos győzelem Jászberényben

A bajnokság jelen állása szerint finoman szólva alsóházi rangadót vívott a férfi kosárlabda élvonal 5. fordulójában a ZTE: az egy győzelemmel 13. egerszegiek a nyeretlen sereghajtó otthonába látogattak.

Varga Andor

muanyag boritasu kosarlabda palya avatas

Jászberény – Zalakerámia-ZTE KK 73-82

(17-23, 18-20, 20-23, 18-16)

Jászberény, 800 néző. Jv.: Papp, Pozsonyi, Balogh.

Jászberény: Deshields 19, Lucic 8, Rakic 12/3, Kerpel-Fronius B. 7/3, Sejfic 10. Csere: Brown 8/3, Cseh 9. Vezetőedző: Nikola Lazic.

ZTE KK: Vaughn 24/12, Benke 18, Szabó 4, Horváth 8/6, Radic 17. Csere:

Mohácsi 7/3, Jeffers 4, Kis, Doktor. Vezetőedző: Bencze Tamás.

Kipontozódott: Szabó a 39. percben.

A bajnok legyőzése után a zalaiak természetesen újra nyerni szerettek volna – bár múlt heti bravúrjukat némileg más megvilágításba helyezte, hogy az Alba ebben a fordulóban 79-47-re kapott ki Pécsett. A hazai csapat első sikeréért küzdött, de ebben sérülések is hátráltatták.

A két csapat néhány héttel ezelőtti Göcsej Kupa találkozóján is nagyon motivált Sejfic pontjaival kezdett a Jászberény (2. p.: 4-0), de főleg Vaughn és Benke jóvoltából magához ragadta a kezdeményezést a ZTE (6.

p.: 11-16). A hazaiakon az időkérés sem segített igazán, így a népes zalai drukkerhad magabiztos különbséggel megnyert első negyednek örülhetett. A folytatásban gyorsan felzárkózott a Jászberény (12. p.:

23-25), de zalai időkérés rendet csinált a vendégeknél. Benke kiválóan játszott, a 15. percre eljutott 10 pontig (23-31), de az ő eredményes játékát is a remek zalai védekezés alapozta meg. Két perccel a nagyszünet előtt a ZTE kialakította az addigi legnagyobb különbséget (30-40), Jeffers is bedobta első pontjait – viszont néhány perc alatt begyűjtött három személyi hibát. Tovább tartott viszont Benke ihletett

formája: a vendégek játékosa az első 20 percben 14 pontot szórt kettesével – és nem hibázott duplát.

Fordulás után a ZTE-nél center-gondok mutatkoztak, amikor a 4 személyi hibás Radicot a 3 faultos Jeffers váltotta (25. p.: 43-51). Hazai oldalon Cseh tett a legtöbbet a felzárkózásért, a negyedben 9 pontot dobott, ám nem tudott túltenni a zalai Vaughn-on: a Zete irányítója a dobott pontok (21) és a kiharcolt faultok (5) terén is a mezőny legjobbja volt ekkor (26. p.: 47-56). A vendégek néhány perces „pihentető” összeállítását felhasználva a Jászberény újra meccsbe hozta magát (29. p.: 55-58), jött azonban Mohácsi és Horváth triplája, és a vendégek a hazai lelkesedést lelohasztva megnyerték a harmadik negyedet is. A záró játékrész 3. percében Vaughn bevágta negyedik hárompontosát, és ezzel a meccs érdemi részének vége is lett. Az egyre fáradó, két cserével játszó hazaiak beletörődtek a vereségbe, pláne, miután a hajrában a játékot eleve kisebb sérüléssel vállaló Sejfic is kidőlt a sorból. A ZTE pedig elégedetten hátradőlt az utolsó percekre – a jó hír ebben az volt, hogy ezúttal ezt simán megtehette.

Az egerszegiek megérdemelten arattak nagyon fontos diadalt, amivel folytatták a felzárkózást a mezőny első feléhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában