ZTE FC

2017.11.19. 15:45

ZTE FC nem bírt a sereghajtóval, döntetlen a Sopron ellen...

A labdarúgó NB II 18. fordulójában a ZTE FC vasárnap 16 órától a sereghajtó Soproni VSE-t fogadta

Kerkai Attila

Fotó: Pezzetta Umberto

A labdarúgó NB II 18. fordulójában a ZTE FC vasárnap 16 órától a sereghajtó Soproni VSE-t fogadja. Kövesse velünk élőben a mérkőzés eseményeit.

A ZTE FC az utolsó előtti őszi fordulóban a gyengélkedő soproniakat látja vendégül a ZTE Arénában. Az egerszegiek a 11. helyen állnak, ami nem kétséges, hogy elmarad a szezon előtti várakozásoktól, ezért Zoran Spisljak csapatával szemben jogosnak tűnik az elvárás a vasárnapi találkozón, hogy szerezze meg a három pontot. A ZTE FC -nek viszont nem lesz könnyű dolga, hiszen egy, az életéért küzdő ellenfelet fogad, ráadásul a hét elején menesztették a soproniaktól az addigi vezetőedzőt, Németh Szabolcsot. A soproni kispadon a ZTE ellen ideiglenes megbízatással Bánfalvi Zsolt ül, s ilyenkor nem ritka, ha egy csapat megtáltosodik.

A ZTE FC célja egyértelmű, vagyis megszerezni a három pontot. Az egerszegiektől eltiltás miatt Nagy Tamás hiányzik.

ZTE FC – Soproni VSE 0-0

Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 538 néző. Jv.: Radványi (Farkas B., Mohos).

ZTE FC: Szappanos – Szabó M. (Kertész, 79.), Koszó, Forgács, Bedi – Patvaros, Végh (Fujsz., 64.), Dubek, Ekker – Paudits (Nagy G., 74.), Babati. Vezetőedző: Zoran Spisljak.

Sopron: Molnár M. – Angyal, Sifter, Ágh, Szabó L. – Tóth M. (Hadházi, 84.) – Batizi-Pócsi, Horváth P., Bor, Gyürki – Garda (Szőke, 79.). Megbízott edző: Bánfalvi Zsolt.

Sárga lap: Gyürki (86.).

Kiállítva: Forgács: (70.)

Foto: Pezzetta Umberto

 

Fotó: Pezzetta Umberto

 

Fotó: Pezzetta Umberto

1 perc: Elkezdődött a mérkőzés. A kezdő sípszó előtt Forgács András és Szappanos Péter, a zalaiak két játékosa egy 60-as számú mezt adott át a csapat orvosának, dr. Magyar Lászlónak, aki betöltötte a hatodik ikszet.

2. perc: Kapufa! Zalai támadás végén a menteni igyekvő Ágh lábáról saját kapujának a felső lécére vágódott a labda. Csaknem öngóllal kezdődött a mérkőzés.

7. perc: Dubek ugratta ki szépen Babatit, aki a védők mögé belépve támadta a kaput. Lövés helyett viszont balról visszapasszal próbálkozott, de lefülelték szándékát.

10. perc: Babati kapáslövése vágódott vissza egy soproni hátról. A ZTE egyértelműen többet kezdeményez.

13. per: Forgács indította Véghet, aki a 16-oson belül levette a labdát, majd visszafele sarkazott. Nem érkezett senki.

15. perc: Babati unta meg és 30 méterről megcélozta a kaput. Erős lövését fogta a kapus. Még ugyanebben a percben Babati szlalomozott végig a védők között, de 15 méterről túl nagy gólt akart lőni, labdája így fölé ment.

19. perc: Egyelőre meddő a ZTE fölénye, mert ezt nem lehet megkérdőjelezni, hogy az egerszegiek jobban játszanak. Megint az a kérdés, ki fog gólt lőni a zalaiaktól, de persze a Sopront hiba lenne leírni.

21. perc: Szép soproni támadás futott a pályán, aminek végén Batizi-Pócsi esett el a büntetőterületen belül. A vendégek 11-est reklamáltak, s talán nem is minden alap nélkül. Az utóbbi percekben a Sopron egész jól teszi a labdát.

24, perc: Horváth Péter fordult rá a kapura és félmagas lövése egy zalai hátról pattant szögletre. A ZTE-védelem nem tudott felszabadítani, így sorozatban a harmadik szögletét végezhette el a Sopron.

27. perc: Egyértelműen fordult a kocka, hiszen most már a Sopron játszik valamivel erőteljesebben. A ZTE visszaesett, hihetetlen pontatlan a játéka.

32. perc: A ZTE most már hosszú percek óta nem tudott eljutni a soproni kapu előterébe, de még a vendégek 16-osáig is alig. Masszív mezőnyjáték zajlik a pályán.

35. perc: Egy kipattanót Dubek próbált kapásból kapura lőni, de 20 méteres próbálkozása leperdült a lábáról és messze mellé ment.

39. perc: Nem sok játékot látunk a pályán, Azt azért ne feledjük, a ZTE a sereghajtóval játszik hazai pályán...

43. perc: Babati nem érti, kiért nem ítélt ellene szabadrúgást a játékvezető. Mi meg azt nem értjük, miért nem adta a teljesen tisztán induló Dubeknek a labdát, s láthatóan a szlovákiai fiú is így van evvel.

45. perc: Vége az első félidőnek. A látottaknál sokkal többet lehetett remélni, de ez van...

46. perc: Elkezdődött a második félidő. Egyik oldalon sem volt csere.

49. perc: Ekker beadás-szerű labdája végül kapura ment, de a soproni kapus fogta.

50. perc: Na ez már tényleg futball volt. Babati a jobb saroknál két szép cselt mutatott be, beadását Paudits a 11-es pontnál ollózva lőtte meg, de alig szállt fölé a labda. Még ebben a percben Dubek tűzte kapura a labdát, de nagyon védett a vendégkapus.

53, perc: Babati 28 méteres szabadrúgása csapódott lefelé, de Molnár kapus mellre fogta a bogyót.

56. perc: Csipkedi magát a ZTE, ez látszik. Babati viharzott el a jobb oldalon, egy csel után éles szögből megcélozta a kaput, de valamivel mellé ment a labda. Ettől függetlenül tapsot kapott a jelenet a nézőktől.

62. perc: Kissé megakadt a játék, a Sopron csak védekezik. Bedinek volt három ígéretes elfutása a bal oldalon, de mindháromszor rosszul tzette középre a labdát.

64. perc: Csere a ZTE-nél: Végh helyett Fujsz a pályán. Ugyenekkor zalai szöglet után Forgács fejesét a gólvonalról vágták ki.

66. perc: Ez viszont nagy soproni helyzet volt. Garda cselezett keresztbe, végül 17 méterről lőtt és Szappanos óriási védett. Ám a labda nem ment ki az alapvonalon, éles szögből Bor lőtt kapura, ami a zalai kapus lábában elakadt.

69. perc: Soproni kontra végén Gyürki zivverben nem találta el a labdát a kapu előtt.

70. perc: Megfogyatkozott a ZTE. Batizi-Pócsi lépett ki a jobb oldalon, a menteni igyekvő Forgács eltalálta a soproni fiút, amiért villant a piros lap.

74. perc: Paudits helyett Nagy Gábor a pályán. Visszatérve a kiállításra: Forgács eltalálta Batizi-Pócsi fejét is, akinek felrepedt a bőre, emiatt, mert sérülést okozott, a védő változott sárgáról pirosra a lap színe.

79. perc: Kényszerű csere a zalaiaknál: egy ütközés után Szabó Marek nem tudta folytatni a játékot, helyére Kertész érkezett. A vendégek is cseréltek, Garda helyett Winkler.

83. perc: Egyre fogyott az idő és nem látszott, hogy a ZTE meg tudná nyerni ezt a mérkőzést. Sőt, inkább már arra kellett figyelni, nehogy kikapjon, hiszen tíz emberrel van a pályán, a Sopron pedig láthatóan igyekezett kihasználni ezt.

86. perc: Gyürki kapott sárgát a vendégektől, mert eljátszotta, hogy a 16-os vonala előtt felvágták.

88. perc: A ZTE nagyon hajtott a gólért, amikor Babati hozta remek helyzetbe Kertészt, aki nem lőtt, pedig csak a kapussal állt szembe, ehelyett el akarta vinni mellette a labdát. Nem tudta...

89. perc: A soproni Horváth Péter vállalkozott lövésre, a labdája pedig a felső lécet érintve hagyta el a játékteret.

91. perc: A Sopron öt a háromban vitte a labdát a zalai tizenhatos előtt. Kirúgták a labdát. Nem véletlenül utolsók...

93. perc: Vége a találkozónak. A zalai közönség fütyült, de volt is oka rá. A ZTE FC nem tudta legyőzni az utolsó Sopron sem hazai pályán. Tényleg elgondolkodtató és az a játék is, amit mutatott a ZTE, amely bár hajtott, de ennyi pontatlansággal és rossz megoldással nem is lehet nyerni.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában