Sajtótájékoztató

2018.06.20. 11:35

ZTE FC: Nagy Tamás a vezetőedző, Sallói István a sportigazgató

Szerdán sajtótájékoztatót tartott a ZTE FC, melyen ismertették azokat a változásokat, melyektől remélik, hogy eredményesebb időszak köszönt az NB II-es labdarúgó csapatra.

Kerkai Attila

Fotó: Pezzetta Umberto

Szerdán Végh Gábor, a ZTE FC többségi tulajdonosa köszöntötte a sajtó képviselőit, ám már ekkor kiderült, hogy nem egyedül érkezett. Mellette ült Nagy Tamás, aki vezetőedzőként áll munkába, valamint Sallói István, aki sportigazgatóként dolgozik a jövőben az egerszegi klubnál. Végh Gábor azzal kezdte a sajtótájékoztatót, hogy viharos bajnoki szezont hagytak maguk mögött, azonban mostantól már nem a kieséstől való fenyegetettség körülményeivel, hanem sokkal inkább a jövővel szeretnének foglalkozni. A többségi tulajdonos azt is elmondta: hallott olyan igényről, hogy ő is távozzon a klub éléről. Felajánlotta ezt a lehetőséget, de nem tolongtak a befektetőjelöltek...

Azzal folytatta: a csapat szakvezetése tekintetében rossz döntést hozott a télen, s ebbe a játékoskeret kialakítása is beletartozott. Mint hangsúlyozta, a jövőkép kialakításával kapcsolatban legalább harminc olyan személlyel egyeztetett, aki ZTE-hez kötődő edző, korábbi játékos, valamint a város vezetőinek véleményére is támaszkodott. Így hozta meg azt a döntését, hogy Salló Istvánt és Nagy Tamást nevezi ki a megfelelő posztokra. Végh Gábor egyben azt is bejelentette: Ágoston Zoltán klubigazgató felajánlotta, hogy távozik a klubtól, amit ő elfogadott, egyben megköszönte eddigi munkáját Ágoston Zoltánnak.

 

A játékoskerettel kapcsolatban elhangzott, hogy remélik, mostantól jobb döntések születnek, mint korábban. Végh Gábor azt is jelezte, a sajtótájékoztatón már több érkező nevét szerette volna nyilvánosságra hozni, ám hiába rendelkeznek konkrét megegyezéssekkel, amíg nincs aláírt szerződés, babonából sem szeretne neveket említeni. Két érkezőről így is beszámolhattak: Gyirmót FC-től igazolták le Kiss Mátét, a Bp. Honvédtól pedig kölcsönveszik Gergényi Bencét.

 

Sallói Istvánt aligha kell bemutatni a magyar futballban. A korábbi válogatott játékos és légiós sportvezetőként már több klubnál vállalt hasonló szerepet. Az új sportigazgató avval kezdte mondandóját, hogy minden kritika ellenére ő olyan embert ismert meg a a ZTE FC tulajdonosában, aki ambiciózus és aki addig nem nyugszik, amíg nem kerül vissza az egerszegi klub a magyar futball térképére. Sallói István a játékoskeret kialakításában vállal főszerepet és szerinte 6-7 olyan új labdarúgó kell most a csapatba, aki a kezdőegyüttes tagja kell, hogy legyen. Hozzátette, nem lesz könnyű feladat ez, de arra vállalkoztak, hogy olyan csapatot alakítsanak ki a következő szezonra, amely az NB II első hat helye között végezzen.

Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Nagy Tamás vezetőedző ZTE-kötődésű, hiszen korábban volt a klub játékosa, majd aztán a 2006-2007-es szezonban Simon Antalt váltotta a kispadon az utolsó pár fordulóra. A ZTE FC bronzérmes lett az NB I-ben, ám szezon végeztével Slavko Petrovic-ot nevezték ki az egerszegi csapat élére. Nagy Tamás a szerdai sajtótájékoztatóján egerszegi kötődését erősnek nevezte és kijelentette: olyat szeretne alkotni itt, ami maradandó lesz. Megköszönte, hogy ezt a feladatot most rá bízták. Stabil csapatot szeretne kialakítani, amelyen folyamatosan látszik majd a fejlődés és azt szeretné elérni, hogy mindenki érezze a csapat játékán a pozitív változást. A szakmai stáb névsorát a hétfői felkészülés kezdetére szeretnék véglegesíteni. Megkérdeztük, hogy a Nagykanizsáról távozó Gombos Zsolt ebben szerepet kaphat-e, hiszen információink szerint ő is tárgyal a ZTE-vel. Nagy Tamás azt válaszolta helyi szakembereket is szeretne a stábjában tudni, így valóban, Gombos Zsolt lehet az egyik segítője.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában