Továbbra is vezető pozícióban

2019.03.17. 17:01

ZTE FC: megvan az újabb győzelem, de vezéráldozatokkal – Frissítve!

A labdarúgó NB II 29. fordulójában az éllovas ZTE FC Dorogra látogatott és 2-1-re nyert, ezzel megőrzi a forduló után is vezető pozícióját. Ami aggasztóbb, hogy Babati és Bolla is úgy tűnik, súlyosan megsérült.

Kerkai Attila

Babati Benjamin combja sérült meg, gólt lőtt, de a 22. percben le kellett cserélni a csapatkapitányt... Fotó: Szekeres Péter

Dorogi FC – ZTE FC 1-2 (1-2)

Dorog, Buzánszky Jenő Stadion, 700 néző. Jv.: Takács J. (Bertalan, Horváth Z.).

Dorogi FC: Szentpéteri – Erdélyi B., Dlusztus, Nagy Zs., Papp ( Sitku, 84.) – Csató M. (Fodor Á., 63.), Lénárt – Beke (Vígh, 72.), Nagyházi, Szedlár – Paudits. Vezetőedző: Balogh Pál.

ZTE FC: Zöldesi – Bolla (Gergélyi, 32.), Lesjak, Devecseri, Bedi – Kocsis G., Kiss M. – Babati (Farkas B., 22.), Grumic, Barczi (Hudák, 88.) – Bobál. Vezetőedző: Dobos Barna.

Gólszerzők: Paudits (3.), illetve Babati (6.), Farkas B. (24.).

Sárga lap: Lénárt (42.), Fodor Á. (75.), illetve Bolla (28.), Bobál (37.), Barczi (65).

Nem kellett változtatnia Dobos Barnának, a ZTE FC vezetőedzőjének, illetve csak annyit, hogy Barczi visszatérhetett, amúgy a ZTE FC tavaszi alapcsapata futhatott ki a pályára Dorogon. A legutóbbi mérkőzésen győztes gólt szerző (ez volt az 50. neki az NB II-ben) Babati Benjamin is vállalta a játékot, aki immár két hete combsérüléssel bajlódik. Az egerszegieknél egyértelműek a célok, vagyis győzni ment Dorogra, ám a házigazdák éppen lendületbe jöttek, így nehéz meccsre számítottak a zalaiak is.

Ragyogó időben kezdődhetett a találkozó, a kezdésre 20 fok fölé kúszott a hőmérséklet Dorogon is, ám nem sokáig játszotta a főszerepet az időjárás... A 3. percben Devecseri saját 16-osa előtt adta el a labdát, Beke azonnal a volt egerszegi Pauditshoz, aki egy csellel elfektette Zöldesi, és 7 méterről a kapuba lőtt, 1-0. Ez gyors volt, de a válasz is. A 7. percben Barczi a bal oldalról ívelt keresztbe a kapu elé, mélységből érkezett Babati, aki Papp mögött kibújt és jobbról, éles szögből 5 méterről helyezett a hosszú sarokba, 1-1. Ezt követően inkább mezőnyjáték zajlott, aztán a 21. percben Babati nyúlt egy labda után, és a földön maradt. Látszott, hogy a combját fájlalja, és nem tudja folytatni, csak nehogy szakadás legyen..., merthogy arra a combjára került a kötés, amely eddig is fájt neki. Farkas Balázs érkezett a zalai csapatkapitány helyére és azonnal góllal mutatkozott be. A 24. percben Kiss M. jobb oldali szöglete után pattant ki a labda, Farkas maradt egyedül középen és 10 méterről nagy gólt lőtt, 1-2. A ZTE kézben tartotta a mérkőzést, olykor Paudits gyors megindulásaira azért figyelni kellett. A megsérült Bollát is le kellett cserélni, ami azért érdekes, hiszen az ominózus esetnél a játékvezető az egerszegi fiúnak adott sárgát műesésért, ám nem úgy tűnt, mintha saját magát rúgta volna meg... A Dorog szinte a teljes félidőben a a saját térfelére kényszerült, csak azok a sérülések ne lettek volna...

Babati Benjamin combja sérült meg, gólt lőtt, de a 22. percben le kellett cserélni a csapatkapitányt... Fotó: Szekeres Péter

A szünetben azt az információt kaptuk, hogy Bolla Bendegúzt be kellett vinni a kórházba, akinek a bokája sérült meg komolyabban. Ennek fényében a sárga lapja még inkább megmagyarázhatatlan... A második félidőben aktívabbá vált a Dorog, ezért lett volna szükséges még egy zalai gól. A ZTE FC viszont mintha kezdte volna magára húzni az ellenfelet, de egy kontra végén Bobál lőtt, amit a kapus fogott. Ez a félidő már kiegyenlítettebb lett, a ZTE játéka kissé visszaesett és nem tudott nagy helyzetet sem kidolgozni. Egy-egy próbálkozás volt, de nem sikerült befejezni. A jó játéknak egyébként a pálya talaja sem kedvezett, a Dorog pedig semmit nem adott fel. Szögleteket végzett el, igaz, különösebb veszély nélkül. A ZTE aztán kezdett újra többet kezdeményezni, a 75. percben Lesjak fejelt mellé, a 80. percben pedig Grumic indult meg, de kicsit kivárt és oda lett a lehetőség – végül lőtt, ami fölé ment. A 84. percben pedig a Dorog hibázott, pontosabban Fodor, aki Szedlár passzát 7 méterről, ziccerből fölé vágta... Ezért volt a ZTE szempontjából veszélyes ez a 2-1-es eredmény, hiszen egy hazai gól mindjárt pontvesztést eredményezett volna. A két kényszerű csere miatt Dobos Barna csak a mérkőzés vége felé használta ki az újabb lehetőségét, hogy frissítsen.

Ám ennek már nem lett jelentősége, a ZTE megnyerte a mérkőzést és megőrizte vezető pozícióját. Ami aggasztó, az Babati és Bolla súlyosnak tűnő sérülése.

 

Frissítés!

A mérkőzés után Major Zoltán csapatorvos arról tájékoztatott bennünket, hogy a helyi kórházban mindkét játékos vizsgálaton esett át. Babati esetében nincs nagy szakadás, de további vizsgálat szükséges megállapítani a pontos diagnózist. Bolla bokája nem tört el, de erős rándulást szenvedett.

Balogh Pál: „Nem tudtuk kihasználni a gólunk okozta lélektani előnyt, a ZTE gyorsan megfordította az eredményt. A szünet után bátrabban futballoztunk, de egyenlítenünk nem sikerült”.

Dobos Barna: „ A győzelem megszerzése volt a legfontosabb. Csapatunk erejét mutatja, hogy Devecseri hibája után fordítani tudtunk. A sérülések nem jöttek jól, most két hét szünet következik, meglátjuk, hogy állapotuk mennyit javul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában