Több volt a meccsben

2018.09.17. 20:25

ZTE FC: Javítani kell a mérlegen és a játékon – még nem az igazi

Egyelőre úgy néz ki, hogy a ZTE FC NB II-es labdarúgócsapatának jobban megy idegenben, mint idehaza, ugyanis kétszer annyi pontot gyűjtött vendégként, mint házi­gazdaként. A vasárnapi, Balmazújváros elleni hazai 2–2 is ezt erősíti.

Kerkai Attila

Novák Csanád (kékben) ugorja át az ellenfél játékosának lábát Fotó: Pezzetta Umberto

Az edzőváltás után győzelmet vártak a ZTE FC szurkolói. A „népítélet” alapján – több volt ugyanis az elégedetlen hang, mint a dicsérő taps az összecsapás után – csalódásként élték meg a zalai drukkerek az eredményt. Melynek kialakulása előtt ráadásul kétszer is vezetett a csapat, de nem sikerült a három pontot itthon tartania. A pontoknál maradva: az eddig megszerzett 15-ből öt jött össze hazai pályán, tíz pedig idegenben, ám korai lenne még tendenciára gyanakodni.

Vasárnap sem úgy tűnt, hogy ebből pontvesztés lesz. Babati Benjamin már a 4. percben megszerezte a vezetést egy szép egyéni akcióval, s noha jött az egyenlítés, Kónya Kornél szép bombával azonnal válaszolt, így megint vezetett a ZTE FC. A második félidővel viszont már „baj” volt. Ezt az újonnan érkezett vezetőedző, Dobos Barna sem titkolta, s ahogy a meccs végi nyilatkozatában is jelezte: elfogytak, főleg a középpályán, amikor Kiss Máté is kivált sérülés miatt.

Novák Csanád (kékben) ugorja át az ellenfél játékosának lábát Fotó: Pezzetta Umberto

– Sokszor úton voltunk, a védekezés egysége az, amiben sokat kell fejlődni. A támadásainkba sok pontatlanság csúszott, van még fizikai és taktikai szempontból is pótolnivalónk – mondta még Dobos Barna.

Babati Benjamin pedig – aki immár csapatkapitánya is az együttesnek – arról beszélt: nem hitte volna, hogy ezt a meccset nem nyerik meg.

– Jól kezdtünk, de mintha tudat alatt visszaálltunk volna az első negyedóra után – mondta az első gól szerzője, aki találatával kapcsolatban úgy fogalmazott: amikor becselezte magát, már látta, hogy a rövid sarkot nem fogja a kapus, és oda is lőtt. – Sajnos ekkor mélyen védekeztünk, s nem értünk fel a támadásoknál. Viszont egy pillanatra sem gondoltam, hogy nem lesz meg ez a meccs, még 2–2-nél sem. Ezt elrontottuk, nyerni kellett volna. Mi is ezt akartuk.

Ahogy viszont az eredmények alakultak, a ZTE FC csak egy helyet rontott – most a 4. a tabellán –, két pontra az első helyezett Békéscsabától. És ahogy az lenni szokott, a zalai szurkolók is számolgatják a menet közben elvesztett pontokat, hogy azokkal hol is állhatna a csapat…

A hét végén Magyar Kupa-forduló következik, a ZTE FC a 420 km-es utazás végén a Sárrétudvar vendége lesz. Jövő szerdán pedig tíz napon belül négyes bajnoki sorozatba (Vác, Dorog, Soroksár, Gyirmót) kezd.

Az lesz csak a kemény széria, s talán vízválasztó is…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában